Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit lehet kezdeni sok-sok...

Mit lehet kezdeni sok-sok almával?

Figyelt kérdés

Férjem vidéken volt és hozott haza 2 óriás rekesz almát, mivel "olcsó volt". Pici a lakásunk, nincs hűvös hely, ahol eláll, de még befőttnek sem tudnám hova pakolni. Esetleg reszelve-fagyasztva milyen? Van aki szereti úgy is sütibe tenni, van akinek gusztustalan.

Esetleg van ötletetek, mit kezdjek ennyi almával?



2014. okt. 15. 15:54
 1/9 anonim ***** válasza:
29%

Ha tényleg semmibe nem tudod felhasználni, akkor add el.

De ha esetleg van kisbabád, akkor reszeld le, azok szeretik.

2014. okt. 15. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

lefagyasztva jó.

Én egy részéből biztos csinálnék különböző ízesítésű lekvárt (karácsonyra ajándéknak, nem is kéne sokáig kerülgetni)

Illetve jelentősen csökkenthető a mennyiség, ha most 1-2 hétig minden almás lesz nálatok (almás pite, almás rétes, almatorta, almás palacsinta, húsokhoz körethez párolt alma)

2014. okt. 15. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Alma leves:)

Túróval töltött alma

2014. okt. 15. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Almás-baconos-tejszínes csirkemellet szoktam csinálni. Ha érdekel, leírom a receptet.

Egyébként meg egyétek meg, mert ugyebár minden nap egy alma a doktort távol tartja :D

2014. okt. 15. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Először is sütnék egy pitét, abba eleve elmegy 2-2,5 kiló.

A reszeltalmát kitőnően lehet fagyasztani, így télen is süthetsz pitét. adagokban, kinyomkodva ellapítva zacskóban biztos több is elfér a fagyóban.

a napokban lehetne majd egy fahéjas almafánk, és készíthetnél pár üveg lilahagymás almadzsemet (csatni ), ami húsok mellé, de még zsíroskenyérrel is nagyon finom.

A recepteket, ha kéred szívesen leírom.

2014. okt. 15. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Lefagyaszthatod. Felkockázva levesnek, szósznak, reszelve süteménybe.
2014. okt. 15. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Fagyaszd le nyugodtan, olyan formában, ahogy használni akarod: kiskockákra illetve reszelve pitébe, szeletelve más süteménybe, esetleg szósznak vagy levesnek, nagyon finom marad.

Csak arra figyelj oda, hogy egyrészt egy adagba annyit tegyél, amennyit egyszerre elsütsz vagy fözöl (ha több kell, inkább két csomagot veszel elö), mindenképpen írd rá, hogy mi van benne (mert akár karfiolnak is nézheted fagyosan) és milyen formában, illetve ne olvaszd ki rendesen, csak annyora, hogy egymástól szét tudd a darabokat szedni, így olyan marad, mint frissen.

2014. okt. 15. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:
18%
tudod az almát enni szokták az egyik ismerősöm almapürét szokott enni de akár végig nézheted hogy hogy rohad szét te tudod
2014. okt. 15. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell szétrohadjon, mert pürére szétzúzva nagy mennyiségü nyalánkságot lehet belõle csinálni akár botkeverõvel is, az cukrozva, vagy cukortalanul is akár: egy kellemes rátét pl. palacsintára. Ha csak borsónyi darabokra darálod szét az almát, tedd erõs vászonba, masszív szorítással nyomd ki belõle a levet (gyerekek imádják) a textilban maradó almahús remek töltelék almáspitéhez, de vajas tésztába rakva is fenséges töltelék. Mi u.n. almás muffinokat csináltunk így, volt vagy 60 darab, másnap estére már egy deka sem volt. :-)
2014. okt. 15. 23:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!