Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » SOS! Karalábélevest hogy...

SOS! Karalábélevest hogy készitünk?

Figyelt kérdés
2014. szept. 17. 15:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Én így: megpirítok egy hagymát pici zsíron, dobok rá egy kis pirospaprikát, majd felengedem vízzel. Teszek bele sót, borsot, zöldséget sárgarépát, paradicsomot, nagyon apróra kockázott karalábét. Ezt jól összefőzöm, a végén teszek bele apróra vágott zellerzöldet, petrezselyemzöldet, majd reszelek bele tésztát. Pár percig főzöm, és már kész is... :) Ez az egyszerűbb verzió, de lehet rántással, habarással is készíteni. 24L
2014. szept. 17. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Többféleképpen is lehet, én csirkeaprólékkal szeretem, de lehet csak karalábét felaprítva megfőzni, só, borssal ízesíteni, majd egy vékony rántással berántani és tejföllel, jó sok aprított petrezselyemmel ízesíteni, levestészta, vagy vajdaluska is finom bele.
2014. szept. 17. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én egy kis zsiradékon egy pici finomra vágott hagymát dinsztelek, erre teszem a kockára vágott karalábét-sárgarépát. pici vízzel fedő alatt majdnem puhára párolom.

utána leszórom egy fakanál liszttel és átforgatom vele. rá egy kis pirospaprika, hogy színe is legyen, majd egy kevés hidegvízzel átkeverem, hogy a liszt egyenletesen elkeveredjen. utána felhúzom annyi melegvízzel, amennyi levest szeretnék. Nem zubogva felforralom, és a végén friss petrezselyemmel szórom meg.

Fűszere só, bors, esetleg egy csipet majoranna vagy kömény, de ezek természetesen elhagyhatók, illetve ízlés szerint ki mit tesz bele fűszerként.

Ha laktatóbbra akarom, egy kis aprótésztát is főzök bele. (csiga, eperlevél, kiskocka pl. )

2014. szept. 17. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Én így:


kevés olívaolajon felolvasztok egy vékony szelet vajat, ezen megfonnyasztok fokhagymát, hagymát. Rádobom a feldarabolt karalábét, sózom és borsozom - ettől levet ereszt, ez lesz a leves alapleve. Kb. 4-5 percig fedő alatt párolom. Felöntöm megfelelő mennyiségű vízzel, ízlés szerint fűszerezem - pl. majoranna, petrezselyemzöld, szerecsendió, lestyán, kapor, mikor mi. Sokszor más zöldségeket is adok hozzá, pl. egy kevés zellerszárat, brokkolit, karfiolt, fehér-vagy sárgarépát, krumplit, mikor mit.

Miután puhára főtt botmixerrel a nagyját pürésítem, egy részét meghagyom és visszateszem levesbetétnek. Tejszínnel felöntöm, és 1 perc forralás mellett kikeverem.


Nagyon finom, könnyű, savanykás leves lesz így belőle, amiben remekül érvényesül az íze.

2014. szept. 17. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Mi így szeretjük:

Vajon (ez fontos) megpárolom a felkockázott karalábét, majd répát, zöldséget, meghintem egy csapott evőkanál liszttel, felóntöm vízzel, sózom, borsozom, és csigatésztával készre főzöm. A vajon párolt karalábé íze dominál, a répától szép a színe...egyik kedvenc levesem.

2014. szept. 18. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :)
2014. szept. 18. 10:36

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!