Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a kedvenc konyhai praktikátok?

Mi a kedvenc konyhai praktikátok?

Figyelt kérdés
2010. jan. 6. 12:51
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
miért?
2010. jan. 17. 16:55
 12/19 anonim ***** válasza:
90%
makacs olajos szennyeződéseket ecettel tisztítom, angyon jó, olcsó, környezetbarát
2010. jan. 19. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
tésztafőzésnél előbb lekapcsolom a gázt, így is megfő, de nem fogyasztom a gázt
2010. jan. 19. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

gyorsrizs mikróban:

jénai tálba pici olja kis aprított hagymával be a mikróba 1 percre, majd ki, rá a rizs, vegeta és felengedni vízzel, hogy 1 ujjnyira ellepje, aztán 12-13 perc és kész, sokkal finibb és gyorsabb szerintem

2010. jan. 19. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

citrom a hűtőbe a hűtőszag ellen, tészta főzővizébe csak a forrás után tenni dót, mert lassabban forr fel.

más nem jut eszembe, ja az utolsókat én írtam: első

2010. jan. 19. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Madártejhez a habot mikróban sokkal egyszerűbb és gyorsabb elkészíteni.

A felvert habot egy mikróálló edénybe rakni, majd be a mikróba rövid időre (mikrótól függően: 20 másodperctől- 1,5 percig). Majd a felemelkedett, megkeményedett habot szaggatom bele a lébe. Meglepő, de működik. Csak ki kell tapasztalni az adott mikróhoz való időt.

2010. jan. 19. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
na ezt kipróbálom, gondolom olyasmi mintha gőz fölött vernéd fel
2010. jan. 20. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

a madártejes vagyok

Nem egészen olyan, mert már a felvert habot rakod a mikróba. A mikró csak megfőzi (megkeményíti). Ha átlátsz az ajtaján, akkor lehet látni, ahogy szépen emelkedik a hab. Akkor jó, ha már nem emelkedik tovább. Ám ha viszont túl sokáig marad bent a hab, akkor össze is tud esni. Érdemes kitapasztalni, melyik mikrónál hogyan működik. Nálunk már az egész család nő tagjai így csinálják. Szó szerint percek alatt kész az egész. :-)

2010. jan. 20. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
65%

a pudingba a cukrot a végén rakom bele- és frankón elolvad nem ég le.

ha meg olyan sütit csinálok amibe a pudingot cukros vajjal kell összekeverni akkor a meleg pudingba rakom az adott mennyiségű cukrot és ha kihűlt akkor már csak a vaj maradt -1 koszos edény

2012. ápr. 17. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!