Mi a kedvenc konyhai praktikátok?















gyorsrizs mikróban:
jénai tálba pici olja kis aprított hagymával be a mikróba 1 percre, majd ki, rá a rizs, vegeta és felengedni vízzel, hogy 1 ujjnyira ellepje, aztán 12-13 perc és kész, sokkal finibb és gyorsabb szerintem





citrom a hűtőbe a hűtőszag ellen, tészta főzővizébe csak a forrás után tenni dót, mert lassabban forr fel.
más nem jut eszembe, ja az utolsókat én írtam: első





Madártejhez a habot mikróban sokkal egyszerűbb és gyorsabb elkészíteni.
A felvert habot egy mikróálló edénybe rakni, majd be a mikróba rövid időre (mikrótól függően: 20 másodperctől- 1,5 percig). Majd a felemelkedett, megkeményedett habot szaggatom bele a lébe. Meglepő, de működik. Csak ki kell tapasztalni az adott mikróhoz való időt.










a madártejes vagyok
Nem egészen olyan, mert már a felvert habot rakod a mikróba. A mikró csak megfőzi (megkeményíti). Ha átlátsz az ajtaján, akkor lehet látni, ahogy szépen emelkedik a hab. Akkor jó, ha már nem emelkedik tovább. Ám ha viszont túl sokáig marad bent a hab, akkor össze is tud esni. Érdemes kitapasztalni, melyik mikrónál hogyan működik. Nálunk már az egész család nő tagjai így csinálják. Szó szerint percek alatt kész az egész. :-)





a pudingba a cukrot a végén rakom bele- és frankón elolvad nem ég le.
ha meg olyan sütit csinálok amibe a pudingot cukros vajjal kell összekeverni akkor a meleg pudingba rakom az adott mennyiségű cukrot és ha kihűlt akkor már csak a vaj maradt -1 koszos edény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!