Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Írnátok nekem "olcsó" receptek...

Írnátok nekem "olcsó" recepteket? Több. lent

Figyelt kérdés
Igazából spórolási időszak következik nálunk és érdekelne,hogy Ti,ha lehet így mondani,hogyan spóroltok a főzés terén? Írnátok nekem hideg-meleg recepteket? 2 felnőttre és egy gyerekre kell főznöm :) Esetleg,ha más téren is van valami praktikátok (takarítás stb) azt is szívesen fogadnám :) Előre is köszönöm :)
2014. ápr. 22. 14:13
 1/4 SzarvasLászló ***** válasza:

-sült, főtt, paprikás krumli

-tészták

-rizsek

Ezekre bármilyen ízesített szaft, tejfölös cucc, pirított hagymás cucc.

2014. ápr. 22. 14:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Ilyenkor nálunk amikor spórolos időszak van ilyeneket szoktam csinálni:

Áruházak saját márkás termékeit veszem (nem mindegyik rosszabb mint egy márkás termék)Párszáz ft lehet spórolni.

listát írok ,hogy mim van itthon (kamra ,fagyasztó) az alapján vásárolok .Nézem az akciós újságokat ,hogy nekem mi éri meg mit tudok egy helyen megvenniígy spórolva a benzinnel. Heti menű tervet készítek.Ha kiadosabb ételt készítek akkor 3napra főzzök a maradék megy a fagyasztóba:

Vásárlást pedig úgy oldom meg ,hogy figyelek arra ne kicentizve legyen itthon minden midig legyen pl +1-2kg Tészták ,rizs ,tarhonya szóval szárazáruból több itthon:

Piacra du megyek 5óra körül ilyenkor a megmaradt árut

jóvval olcsobban megveheted: Nem baj ha nem tökéletes attól még (krémlevesbe ,rakott ételbe, sütibe jó lesz.)

most sokan megfognak szólni ,de én általában nem veszek aprélokot külön sokkal gazdaságosabb ,ha egy egész csirkét veszek .(feldarabolom ,és különböző ételeket főzök belőle .Akkor szoktam aprólékot venni ha az kacsa vagy liba:

Ilyenkor ilyeneket szoktam főzni.

Töltött káposzta

Rakott kelkáposzta

Paprikás krumpli (nokedlivel)

Szárnyas aprólékból (lúdaskása,tarhonyás hús ,pörkölt , ragú leves).

Darált húsból(fasirt ,töltött paprika,rakott zöldségek chillis bab ,stb.

máj : rántott máj ,resztelt máj ,böllér máj ,

Krumplis tészta

gulyás leves

fánk

paradicsomos káposzta

tojásos nokedli

rakott burgonya

2014. ápr. 22. 14:37
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Takarítás: ha 1 eurós boltban veszel 1 literes sampont, önts ki belőle egy decit, töltsd fel ecettel!

Konyha, fürdőszoba takarításra általános lemosónak, felmosószernek, csempetisztítónak, ablaktisztítónak nagyon jó!

Mosás: vegyél színfogó kendőt (szintén 1 eurós bolt), bármilyen színű cuccokat összemoshatsz, egyedül a feketékre kell figyelni a szöszösödés miatt!

Kaja: felejtsd el a kis boltokat! Készíts heti menü tervet, írj hozzá bevásárlólistát, és a boltban tartsd magad hozzá!

Olcsó receptek főleg azok, amiket csontos húsból, belsőségből tudsz egytálételként tálalni, ezek kiadósak is. Pl. kacsanyakból remek "toros" káposzta készíthető, csirkemájból rizsesmáj.

Hüvelyesekből főzelék, szintén olcsó, és kiadós, kis pörkölttel.

Vannak a szezonkaják... amikor a szezonja van, olcsón hozzá lehet jutni a cukkinihez, zöldbabhoz, káposztához. Paradicsomszezonban ott a lecsó.

Tanuld meg újrahasznosítani a maradékok egy részét. Húslevesben főtt húsból remek saláta saláta lehet, a zöldség felhasználható tócsnihoz keverve. Ha pöriből, meg rizibiziből is marad, kis főtt tojás, kis tejföl, és adott a rakott rizs. Maradék krumplipüréből másnap krémleves, vagy krumplifánk.

2014. ápr. 22. 16:45
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is spórolás van jelenleg.

Én úgy főzök, hogy minden héten kerüljön az asztalra főzelék, tészta, hús és nem egy napra főzök hanem 2-3 napra..

Pl:

1.Húsleves sertéscombból

Leveshús sütve, krumpli körettel

Palacsinta

2.Bableves csipetkével

Grízes tészta

3.Paradicsom leves rizs-betéttel

Lencsfőzelék

Fánk (házi)

4.Krumplileves pirított tarhonyával

Káposztás tészta

Pogácsa (házi)

5. Borsóleves

Fasírt, rizs, ecetes saláta

6. Zöldbab leves

Rántott máj, sült krumpli

Kompót

7. Hamis gulyás friss kenyérrel

Finomfőzelék

Kakaós csiga (házi)

8. Lencseleves

Aranygaluska

Egyéb:

1. Pirítós fokhagymával teával

2. Burgonyapalacsinta (én nem bacont teszek bele hanem azt ami éppen van itthon, pl. kolbászkarika vagy bármilyen szalonna)

[link]

3. Melegszendvics (kenyeret megkened vajjal, utána májkrémmel, reszelsz rá egy kevés sajtot, bedugod a sütőbe és aranybarnára sütöd) vagy (kenyeret megkened a vajjal, rá egy szelet párizsi, egy kevés reszelt sajt és megsütöd)

4. Házi kalács vajjal megkenve + kakaó

5. BLT [link]

Én a bacont "lapos" fasírttal szoktam helyettesíteni.

6.Lángos

A leveshez való zöldségeket lesárgázva szoktam venni, a húst szintén. Múltkor a sparban vettem fél kg darált húst 250 forintért, annyi "baja" volt, hogy a csomagoláson szereplő dátum szerint másnap lejárt volna ha nem ettük volna meg. :)

2014. ápr. 25. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!