Írnátok nekem "olcsó" recepteket? Több. lent
-sült, főtt, paprikás krumli
-tészták
-rizsek
Ezekre bármilyen ízesített szaft, tejfölös cucc, pirított hagymás cucc.
Ilyenkor nálunk amikor spórolos időszak van ilyeneket szoktam csinálni:
Áruházak saját márkás termékeit veszem (nem mindegyik rosszabb mint egy márkás termék)Párszáz ft lehet spórolni.
listát írok ,hogy mim van itthon (kamra ,fagyasztó) az alapján vásárolok .Nézem az akciós újságokat ,hogy nekem mi éri meg mit tudok egy helyen megvenniígy spórolva a benzinnel. Heti menű tervet készítek.Ha kiadosabb ételt készítek akkor 3napra főzzök a maradék megy a fagyasztóba:
Vásárlást pedig úgy oldom meg ,hogy figyelek arra ne kicentizve legyen itthon minden midig legyen pl +1-2kg Tészták ,rizs ,tarhonya szóval szárazáruból több itthon:
Piacra du megyek 5óra körül ilyenkor a megmaradt árut
jóvval olcsobban megveheted: Nem baj ha nem tökéletes attól még (krémlevesbe ,rakott ételbe, sütibe jó lesz.)
most sokan megfognak szólni ,de én általában nem veszek aprélokot külön sokkal gazdaságosabb ,ha egy egész csirkét veszek .(feldarabolom ,és különböző ételeket főzök belőle .Akkor szoktam aprólékot venni ha az kacsa vagy liba:
Ilyenkor ilyeneket szoktam főzni.
Töltött káposzta
Rakott kelkáposzta
Paprikás krumpli (nokedlivel)
Szárnyas aprólékból (lúdaskása,tarhonyás hús ,pörkölt , ragú leves).
Darált húsból(fasirt ,töltött paprika,rakott zöldségek chillis bab ,stb.
máj : rántott máj ,resztelt máj ,böllér máj ,
Krumplis tészta
gulyás leves
fánk
paradicsomos káposzta
tojásos nokedli
rakott burgonya
Takarítás: ha 1 eurós boltban veszel 1 literes sampont, önts ki belőle egy decit, töltsd fel ecettel!
Konyha, fürdőszoba takarításra általános lemosónak, felmosószernek, csempetisztítónak, ablaktisztítónak nagyon jó!
Mosás: vegyél színfogó kendőt (szintén 1 eurós bolt), bármilyen színű cuccokat összemoshatsz, egyedül a feketékre kell figyelni a szöszösödés miatt!
Kaja: felejtsd el a kis boltokat! Készíts heti menü tervet, írj hozzá bevásárlólistát, és a boltban tartsd magad hozzá!
Olcsó receptek főleg azok, amiket csontos húsból, belsőségből tudsz egytálételként tálalni, ezek kiadósak is. Pl. kacsanyakból remek "toros" káposzta készíthető, csirkemájból rizsesmáj.
Hüvelyesekből főzelék, szintén olcsó, és kiadós, kis pörkölttel.
Vannak a szezonkaják... amikor a szezonja van, olcsón hozzá lehet jutni a cukkinihez, zöldbabhoz, káposztához. Paradicsomszezonban ott a lecsó.
Tanuld meg újrahasznosítani a maradékok egy részét. Húslevesben főtt húsból remek saláta saláta lehet, a zöldség felhasználható tócsnihoz keverve. Ha pöriből, meg rizibiziből is marad, kis főtt tojás, kis tejföl, és adott a rakott rizs. Maradék krumplipüréből másnap krémleves, vagy krumplifánk.
Nálunk is spórolás van jelenleg.
Én úgy főzök, hogy minden héten kerüljön az asztalra főzelék, tészta, hús és nem egy napra főzök hanem 2-3 napra..
Pl:
1.Húsleves sertéscombból
Leveshús sütve, krumpli körettel
Palacsinta
2.Bableves csipetkével
Grízes tészta
3.Paradicsom leves rizs-betéttel
Lencsfőzelék
Fánk (házi)
4.Krumplileves pirított tarhonyával
Káposztás tészta
Pogácsa (házi)
5. Borsóleves
Fasírt, rizs, ecetes saláta
6. Zöldbab leves
Rántott máj, sült krumpli
Kompót
7. Hamis gulyás friss kenyérrel
Finomfőzelék
Kakaós csiga (házi)
8. Lencseleves
Aranygaluska
Egyéb:
1. Pirítós fokhagymával teával
2. Burgonyapalacsinta (én nem bacont teszek bele hanem azt ami éppen van itthon, pl. kolbászkarika vagy bármilyen szalonna)
3. Melegszendvics (kenyeret megkened vajjal, utána májkrémmel, reszelsz rá egy kevés sajtot, bedugod a sütőbe és aranybarnára sütöd) vagy (kenyeret megkened a vajjal, rá egy szelet párizsi, egy kevés reszelt sajt és megsütöd)
4. Házi kalács vajjal megkenve + kakaó
5. BLT [link]
Én a bacont "lapos" fasírttal szoktam helyettesíteni.
6.Lángos
A leveshez való zöldségeket lesárgázva szoktam venni, a húst szintén. Múltkor a sparban vettem fél kg darált húst 250 forintért, annyi "baja" volt, hogy a csomagoláson szereplő dátum szerint másnap lejárt volna ha nem ettük volna meg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!