A hal beirdalása miért jó?
Elvileg így elvágjuk a szálkákat, de akkor nem épp hogy még több szálkát csinalunk...ráadásul sok apró szálkát amit nehéz észre venni nem?
Pl. Sokan szeretik a keszeget beirdalva egészben megsutve. Akkor azt lehet enni úgy ahogy van..vagy válogatni kell a szálkákat?
A nagy, vastag haltörzsek esetén könnyebben megjárja a só és egyéb fűszer, ill. könnyebben átsül a halacska.
Az apró-halnál (kárász-keszeg) viszont ha alaposan, lassú tűzön sütöd, ropogósra, és akkor valóban úgy fogod tudni elropogtatni a szálkát is, mint a húsos részt.
Ezért nem mindegy, oda kell figyelni, amikor irdalod a halat, hogy az irdalás iránya a szálkára nézve merőleges legyen, vagyis valóban elvágd a szálkákat is! Különben a késsel nem irdalsz, csak szálkával párhuzamosan bedarabolod a halat, ami nyomán max. csak eltörik!
Még annyit, az előző kifogástalan válaszokhoz, hogy ez csak a ropogósra sütött általában paprikáslisztbe forgatott halakra érvényes, mert ott tud igazán átsülni a szálka is.
Rántotthal esetében már nem megoldás,és a halászlénél, halpaprikásnál sem.
Tény, hogy a halat szeretni kell, és akkor tudjuk a praktikákat, hogyan lehet megenni a szálkás halat is.
Akinek ez nem megy, marad a szálkamentes édesvizi vagy tengeri halfilé. gondolok pl a gyerekekre, akiket nagyon nehéz megtanítani halat enni. (nekem sem sikerült )
A keszegnél, kárásznál nagyon jól működik, minden ízét kiélvezve lehet fogyasztani a ropogósra sült tenyérnyi példányokat.gyakorlatilag csak a gerincről kell leválasztani és hamm :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!