Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A hal beirdalása miért jó?

A hal beirdalása miért jó?

Figyelt kérdés

Elvileg így elvágjuk a szálkákat, de akkor nem épp hogy még több szálkát csinalunk...ráadásul sok apró szálkát amit nehéz észre venni nem?

Pl. Sokan szeretik a keszeget beirdalva egészben megsutve. Akkor azt lehet enni úgy ahogy van..vagy válogatni kell a szálkákat?



2013. dec. 16. 09:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon-nagyon sűrűn kell beirdalni, és akkor gyakorlatilag megsül a szálka is, ami akkor már nem is igazán szálka, hanem szinte nem is érezhető, és simán le lehet nyelni. Persze ha nem jól van beirdalva, akkor az van amit te mondasz. Kb. fél mm-enként kell bevágni.
2013. dec. 16. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A nagy, vastag haltörzsek esetén könnyebben megjárja a só és egyéb fűszer, ill. könnyebben átsül a halacska.

Az apró-halnál (kárász-keszeg) viszont ha alaposan, lassú tűzön sütöd, ropogósra, és akkor valóban úgy fogod tudni elropogtatni a szálkát is, mint a húsos részt.


Ezért nem mindegy, oda kell figyelni, amikor irdalod a halat, hogy az irdalás iránya a szálkára nézve merőleges legyen, vagyis valóban elvágd a szálkákat is! Különben a késsel nem irdalsz, csak szálkával párhuzamosan bedarabolod a halat, ami nyomán max. csak eltörik!

2013. dec. 16. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi! Ment zöld like :D
2013. dec. 16. 10:13
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Még annyit, az előző kifogástalan válaszokhoz, hogy ez csak a ropogósra sütött általában paprikáslisztbe forgatott halakra érvényes, mert ott tud igazán átsülni a szálka is.

Rántotthal esetében már nem megoldás,és a halászlénél, halpaprikásnál sem.

Tény, hogy a halat szeretni kell, és akkor tudjuk a praktikákat, hogyan lehet megenni a szálkás halat is.

Akinek ez nem megy, marad a szálkamentes édesvizi vagy tengeri halfilé. gondolok pl a gyerekekre, akiket nagyon nehéz megtanítani halat enni. (nekem sem sikerült )

A keszegnél, kárásznál nagyon jól működik, minden ízét kiélvezve lehet fogyasztani a ropogósra sült tenyérnyi példányokat.gyakorlatilag csak a gerincről kell leválasztani és hamm :)

2013. dec. 16. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 mustafa33 ***** válasza:
A ROPOGÓSRA SüTöTT HALNáL AJáNLOTT A SűRű IRDALáS, A TöBBINéL A SZáLKAKöZI IRDALáS HOGY NE VáGD áTT A SZáLKáT, AKKOR A HúS íZE MIATT SZOKTáK. PISZTRáNGOT IRDALNI BűN.
2013. dec. 24. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!