Hogyan szeditek ki a kenyérsütőből a kenyeret, hogy a lapát ne szakítson ki belőle?
Kiemelem, fejre fordítom és addig rázom, amíg kicsúszik. Persze a helye így is megmarad.
Mindenképpen forrón szedd ki, ha mégis kifordulna egy része, azt még forrón illeszd vissza a helyére, akkor még "összegőzölődik".
De ha nagyon zavar a lapát helye, akkor a dagasztási fázis után egyszerűen szedd ki őket, akkor lapát nélkül kel és sül meg a kenyér, és nincs vele probléma.
Azt még valóban nem próbáltam, hogy kelesztés után kivegyem a lapátot!
Hogy nem jutott eszembe?!... Köszönöm, remek tipp!
Nos, a következőt csináltam: kelesztés előtt kivettem a lapátot, kicsit átgyúrtam, majd visszatettem. Két okból se lett az igazi! Az egyik, hogy nem lett olyan magas, mint amikor nem nyúlok hozzá, a másik, hogy féluton mégegyszer akart dagasztani, de nem volt mivel!
Tehát a következő sütésem a "pihentetős, tengelymozgatásos" módszer lesz. Ha az se válik be, akkor a még forrón visszaillesztett darab összehülése jön. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!