Sóska33 kérdése:
Hogyan, mire kell használni az ételhőmérőt?
Figyelt kérdés
Állítólag különböző ételek esetén a hőmérséklet alapján meg lehet állapítani hogy elkészült-e. Ilyen táblázatot tudtok ajánlani?2013. okt. 6. 20:06
1/2 anonim válasza:
A profibb receptekben meg van határozva, hogy meddig és milyen hőfokon süsd a húst, és ha bizonyos hőfokot elér a hőmérőn akkor elkészült (pl. libamájnál nagyon hasznos). Nem tudom létezik-e erre táblázat, én még csak külön-külön receptben láttam leírva, összefoglalva még sehol.
2/2 anonim válasza:
Ezzel az étek KÖZEPÉNEK a hőmérsékletét, azaz a maghőmérsékletet tudod mérni. Ez alapján tudod megállapítani az étel készültségi fokát.
Ezt leginkább sztékek, hízott máj (liba, kacsa), egyéb húsokhoz, sültekhez szokták használni, valamint pástétomokhoz és terrine-ekhez is.
Keress rá ételek, húsok maghőmérsékletére, találsz majd táblázatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!