Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan, mire kell használni...

Sóska33 kérdése:

Hogyan, mire kell használni az ételhőmérőt?

Figyelt kérdés
Állítólag különböző ételek esetén a hőmérséklet alapján meg lehet állapítani hogy elkészült-e. Ilyen táblázatot tudtok ajánlani?

2013. okt. 6. 20:06
 1/2 anonim ***** válasza:
A profibb receptekben meg van határozva, hogy meddig és milyen hőfokon süsd a húst, és ha bizonyos hőfokot elér a hőmérőn akkor elkészült (pl. libamájnál nagyon hasznos). Nem tudom létezik-e erre táblázat, én még csak külön-külön receptben láttam leírva, összefoglalva még sehol.
2013. okt. 6. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Ezzel az étek KÖZEPÉNEK a hőmérsékletét, azaz a maghőmérsékletet tudod mérni. Ez alapján tudod megállapítani az étel készültségi fokát.


Ezt leginkább sztékek, hízott máj (liba, kacsa), egyéb húsokhoz, sültekhez szokták használni, valamint pástétomokhoz és terrine-ekhez is.


Keress rá ételek, húsok maghőmérsékletére, találsz majd táblázatot.

2013. okt. 7. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!