Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Étolajnak van utóíze?

Étolajnak van utóíze?

Figyelt kérdés
Kaptunk egy 5l-es étolajat, és már a szaga is fura, mint egy átlag napraforgó olajnak. Olyan, mintha érezni lehetne a napraforgó magot :) És az ízében ez nagyon kijön... Omlós sütiknél ez nem igazán jó.... Van valakinek erre valami ötlete, hogyan lehetne eltüntetni belőle?
2013. okt. 5. 20:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Omlos sutibe olajat hasznalsz? Az milyen recept? Egyebkent en meg nem ereztem az etolajnal se szagot,se mellekizt,en floriolt hasznalok. De ha nagyon eros az utoize szerintem hagyd meg suti helyett husokhoz, rantottahoz, sos etelekhez. Milyen markaju az olaj?
2013. okt. 5. 21:35
 2/3 anonim ***** válasza:

A hidegen sajtolt napraforgó olajnak erős "szotyi" illata van. még a rántotthúson is érezni.

a finomított olajok már teljesen szag,-és ízmentesek.

Ha valóban hidegen sajtolt,jobb, ha csak salátákra használod, mert egyébként mindennek "szotyi" íze lesz.

süteménybe aztán meg végképp alkalmatlan.

én sem értem, hogy omlósba miért olajat használsz. még nem hallottam, csak kevert sütikbe.

2013. okt. 6. 18:35
 3/3 A kérdező kommentje:

Utolsó kommentelő, tényleg hidegen sajtolt az olaj (picit utánakérdeztem). Állítólag hevítés után elmúlik ez a szotyi-íz, ezt még nem próbáltam.

Egyébként kevert tésztát csináltam. :)

Köszi mindenkinek!

2013. okt. 6. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!