Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell csinálni nagyon...

Hogy kell csinálni nagyon tuti gulyáslevest? Miből mennyi, menete?

Figyelt kérdés
2013. szept. 23. 10:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Miből mennyit attól függ hány főre, ki hogyan szereti.
2013. szept. 23. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Én így soktam, de tudod ahány ház annyi szokás. Ebből egy nagy lábos lesz.


2 fej hagymát felkockázok, megpirítok olajon. Miközben pirul teszek bele 2 evőkanál vízet és azzal pirítom-párolom amíg el nem fő a víz.


Lehúzom a lapról teszek bele sót (kb. 2 evőkanállal) és pirospaprikát (abból is kb 2 kanálnyit) összekeverem. Beleteszem a felkockázott húst (min. 60 dkg. általában lapockából vagy combból szoktam) visszateszem a lapra picit pirítom így, de vigyázok, mert a paprika könyen megég.


Felöntöm vízzel. Én ilyenkor már annyi vízet teszek bele amennyi levest szeretnék.Teszek bele köménymagot egy kiskanállal egy kiskanál borsot és 2-3 babérlevelet.


Mikor a hús félpuha beleteszek egy fél zellert, sárgarépát hasábra vágva (kb. 3-4 répát), fehérrépát hasábra (abból is olyan 3-at) főzöm tovább. Én ilynekor már szoktam kóstolgatni, ha kell még sózom, borsozom, paprikázom.


Mikor már majdnem puha a hús beleteszem a kockára vágott krumplit.


Mikor már a krumpli is megpuhult lehet bele tenni csipetkét.


Sokan rántással csinálják, úgy is jó ízű, de én így jobban szeretem.

2013. szept. 23. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Google->Gulyásleves
2013. szept. 23. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

A nem túl forró sertészsírhoz hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát,

gyakori kevergetéssel aranysárgára pirítjuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről,

hozzáadjuk a fűszerpaprikát, gyorsan elkeverjük, majd felöntjük egy kevés

hideg vízzel. Az edényt visszahelyezzük a tűzhelyre, és a pörköltalapot lassan

zsírjára pirítjuk.

A pörköltalaphoz hozzáadjuk az 1 cm oldalú kockára darabolt marhahúst.

Megsózzuk, fűszerezzük őrölt köménymaggal, összezúzott fokhagymával, jól

elkeverjük, majd fedő alatt lassan pároljuk. Ha saját levét elfőtte, zsírjára

pirítjuk. Ezután annyi vízzel engedjük fel, amennyi a hús párolásához szükséges. A párolást végezhetjük

fedő nélkül is. Ebben az esetben bizonyos idő múlva a folyadék elpárolog,

az anyagok lepirulnak. így kellemes pörzsanyagokat kapunk. A lepirított

anyagokat ezután felöntjük folyadékkal, és folytatjuk a párolást.

A párolás, pirítás müveletét folyamatosan kell végezni. így a rövid lében

történő párolás mellett kialakulnak a pörköltre jellemző pörzsanyagok.

Ha a hús majdnem felpuhult, zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk az l-l cm-es

kockákra darabolt burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot vagy a lecsót. Az

anyagokat addig pároljuk, amíg a burgonya üveges nem lesz. Ekkor csontlével

felöntjük és lassan készre főzzük. Ha szükséges, sóval utánaízesítjük.

2013. szept. 23. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm
2013. szept. 23. 13:15
 6/8 anonim ***** válasza:

1. A husit tedd fel pörköltnek ahogy szoktad

2. Amikor kb. fél óra van hátra a főzési időből, hígítsd fel, rakd bele a kockára vágott krumplit és karikára szelt zöldséget + apróra vágott petrezselymet. Hagyd meg ismét a savát

3. Amikor a krumpli + zöldség is kb. félig megfőt (ha kell ismét hígítsd a levét) rakd bele a tésztát és főzd készre. Mielőtt végleg jóváhagyod, ne felejtsd el ismét megnézni, megkóstoli a savát-borsát!!

4. Jó étvágyat!!!

2013. szept. 24. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Csak EGY megjegyzés az eddigiekhez: a gulyásleves MAHRAHÚSBÓL készül, ezt már a neve is mutatja.
2013. szept. 26. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Én sokszor vadból szoktam. Épp mivel kívánjuk meg.
2013. szept. 26. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!