Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lecsót, hogy tudnék megfőzni...

Lecsót, hogy tudnék megfőzni és eltenni télire?

Figyelt kérdés
2013. aug. 20. 19:52
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

5 kg. paprika

2,5 kg paradicsom

1 kg. vöröshagyma

1/2 kg. zsír,

só,

3 kávéskanál tartósító ( szalicil, vagy nátrium-benzoát.


Elkészíted a lecsót, de csak félig főződ meg a paprikát. Mindent rendesen készítesz el, csak a paprika legyen kissé kemény. A forró lecsóba belekevered a tartósítót, és üvegekbe töltöd. Rácsavarod a fedeleket, és száraz dunsztba teszed. Másnap mehet a kamrába a polcra. Télen előveszel egy üveggel, lábasba rakod, teszel bele kolbászt, vagy virslit, vagy tojást, ahogy szeretitek és készre főzöd úgy a forrástól számított 5-6 percig.

2013. aug. 20. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell készre de nem szétfőzni és előmelegített üvegbe merve száraz dunsztba kell tenni.Több mint 24 óra dunszt kell.
2013. aug. 20. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ!
2013. aug. 20. 20:11
 4/21 anonim ***** válasza:
Ha zsiradék nélkül készíted eláll tovább, nem avasodik meg.
2013. aug. 20. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
A legfinomabb lecsót, almapaprikából lehet készíteni.
2013. aug. 20. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
A lecsó és a zsiradék elválaszthatatlanok. A hagymát meg sem tudod pirítani zsír nélkül.
2013. aug. 20. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
Egy év alatt nem avasodik meg, és különben is meg fogják enni addigra.
2013. aug. 20. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
47%
Azért írtam, mert én 50-60 üveggel teszek el és marad a következő évre is. A kérdezőt nem tudjuk, hogy mennyit rak el! Bocs, hogy adtam egy kis infót, nem tudtam, hogy itt nem szabad!
2013. aug. 20. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
A hagymát nem szoktam pirítani, így sokkal szaftosabb a lecsó!
2013. aug. 20. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Zsír nélkül ehetetlen a lecsó, akkor is, ha nem pirítod meg a hagymát. Olyan lesz, mintha vízben főzted volna. Nekem sem avasodott meg még soha pár év alatt sem.
2013. aug. 20. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!