Hogyan tegyek el tököt, hogy télen is tudjak kirántani?
Figyelt kérdés
Nem savanyúságnak szeretném, és nem gyalulva főzeléknek. Arra gondoltam, hogy jó sós, enyhén ecetes vízben előfőzöm, s ugyanúgy járok el vele mint a zöldbabbal. Lehetséges?2013. aug. 3. 22:15
1/6 anonim válasza:
Sajna úgy nem jó, mert a tök nagy része víz.
Próbáld meg úgy, hogy bepanírozva fagyasztod tálcán, majd amikor megfagyott, beleteheted egy zacsiba.
Legalábbis én a cukkinivel így szoktam.
2/6 anonim válasza:
A fagyasztás jó módszer, én is úgy szoktam.
3/6 A kérdező kommentje:
Igen, ezt a panírozva fagyasztást ismerem, reménykedtem, van más módszer. A fagyasztóban szerettem volna helyet spórolni. De ha ez van, akkor úgy tűnik nincs más hátra, mint előre, jöjjön a panírozás. Köszönöm a válaszokat!
Azért ha valaki erre jár és mégis tud a befőzési módszerhez pozitív tippet adni, azt nagyon megköszönném!
2013. aug. 3. 22:44
4/6 anonim válasza:
Panírozd be és úgy fagyaszd le, én is így szoktam a cukkinit meg a tököt is. Teljesen jó télen kirántva, gyorsan is megy, nem kell annyit szenvedni meg tényleg csak megfogod kiveszel egy adagot kisütöd és eszed.
5/6 anonim válasza:
Bármilyen tökfélét bepanírozok, tálcán fagyasztom, majd zacsiba összerakom őket. Nem foglal az olyan sok helyet. Nálam már dideregnek a télirevaló tökök a fagyóban!
6/6 A kérdező kommentje:
Kösz mindenkinek. Nem foglal sok helyet ha néhány adagot készítek. De annyi tök van, mint a fene. Már tettem gyalulva is egy csomót. Valahogy jönnek a barátok, ismerősök, rokonok, mindenki egy tökkel beállít, nem győzzük enni. Idén valahogy mindenkinél jó volt a töktermés..:))
2013. aug. 4. 11:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!