Hogyan kelle amarántot pattogtatni?
Ezeket az infókat találtam:
-Érdekes elkészítési módja a pattogtatás (házilag a kukoricától eltérően száraz vasedényben, mert pici olaj is lekapja), pattogtatva müzliszerűen használható fel gabonakeverékekhez.
-Az amarantot folyamatos keverés közben, kis lángon, magasfalú edényben kipattogtatjuk. Pattogtatás után összekeverjük a mézzel és fahéjjal. Kis golyókat formázunk belőle, és hűtőbe téve lehűtjük.
Megjegyzés: Tehetünk az amaranthoz darált mákot (ekkor magas vastartalmú finomságot kapunk), és adhatunk hozzá ízlés szerint karobport is. A kész golyókat kipattogtatott amarantba vagy kókuszreszelékbe forgathatjuk.
-10 dkg amarant magot lassu tuzon kipattogtatunk (egyszerre csak keveset, allandoan razogatva) -igy is fogyaszthato-, majd mezzel keverve kis gombocokat formazunk, s igy csemegezunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!