Hogy kell a fondant darabkákat összeragasztani?
Ez alatt azt érted, hogy formával kiszúrtál szirmokat, vagy kézzel formáztál, és azokat, hogyan kell összeragasztani?
A fondan virágokat többnyire (főleg az aprókat) egy darabban kell kiszúrni, és formában száritani. Amit össze kell rakni, azt ragasztjuk tojásfehérje és porcukor keverékéből készült masszával. Ha a fondan vizzel érintkezik ragacsos lesz, és tovább nem használható szinte semmire, mert az alapja cukor.
Egy tojásfehérjéhez adj késhegynyi cirtomsavat, és finomra őrölt porcukrot, és keverd egyenletesen, lassan (nem mikszerrel, kézzel) egészen addig, amig hófehér kemény masszát nem kapsz, amit ha felhúzol a kanállal, megáll magától. Ezt hivjuk royal masszának, és nagyon meg fogsz dolgozni vele, főleg igy, hogy látatlanban kezdesz hozzá, de sok szerencsét kivánok!
Royal masszával tudsz disziteni fondant, lehet szinezni, lehet belőle virágokat nyomni, leveleket, és még sok egyébre használható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!