0,5 kg liszt megfelel 500 ml lisztnek?
Figyelt kérdés
(Elromlott a mérlegem.)2013. ápr. 10. 19:18
4/15 anonim válasza:
Igen. A kilogramm és a liter súlyra teljesen ugyanaz. 1 liter víz 1 kg, így értelemszerűen a többi is ugyanaz... :) (500 g = 500 ml)
5/15 anonim válasza:
Más a tömege... egy 2,5 decic bögre liszt, (ütögetve, hogy tömörüljön ) pont 20 deka színig töltve.
mindig így használom a bögrésekbe, de most még a pontosság kedvéért újra lemértem:)
6/15 anonim válasza:
Na b*zdmeg a sok fizikus, és én lettem leszavazva...
7/15 anonim válasza:
Lemértem én is a kíváncsiság kedvéért:
500 ml liszt 330 g.
Szerintem ez elég messze van a fél kg-tól, de a ki űrmértékből tömegre vált át, az biztos jobban tudja...
Másodpercből is tudok literbe váltani?
8/15 anonim válasza:
Huh, 4. valaszado.... Ez csak a vízre igaz.
9/15 anonim válasza:
Akkor a bögrénk vagy a mérlegünk nem egyforma. kitárázva a 2,5 decis bögrét, pontosan 20 deka liszt ment bele, ahogy írtam :) én nem szavaztalak le:)
10/15 anonim válasza:
"Akkor a bögrénk vagy a mérlegünk nem egyforma. kitárázva a 2,5 decis bögrét, pontosan 20 deka"
Az stimmel is, mert a 2,5 dl-es bögre nem színültig 2,5 dl, hanem fél-egy cm-mel a pereme aljáig kb (ez minden pohárra igaz egyébként).
Te kb 3 dl lisztet mértél ki nagyjából, arra stimmel 20 dkg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!