Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen olcsó reggeli kaját...

Milyen olcsó reggeli kaját szoktatok csinálni? (többi lent)

Figyelt kérdés
Az a helyzet h SEMMILYEN konhyai tapasztalatokkal nem rendelkezem!!! Jött egy ötlet(nemtudom honnan) hogy magamnak fogom csinálni a reggelit. Mivel h középsuliba járok és vidékről járok be a suliba így gondoltam valami gyors reggelit kéne csinálnom.Ezért kérem most h segítsetek abban h mi az amibe belekezdhetnék kicsit bátrabban teljesen tapasztalat nélkül :)
2013. márc. 17. 19:08
 1/4 anonim ***** válasza:

zabkása

1 pohár zabpehely, 2 pohár víz, 1 tk kakaópor, 1 tk cukor 5 perc a mikroban

(zabpelyhet áruházláncokban vehetsz fél kilós kiszerelésben 200 ft környékén)

bögrés tojás

1 tojás, 1 kis reszelt sajt, 1 kis összetépkedet sonka só

összekutyulod 3 perc a mikroban

virsli, krinolin, lecsokolbász...

lehuzod a műbört, szimplán mikroban 2-3 pec oldalanként vastagságtól függöen

2013. márc. 17. 19:42
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Főtt tojás: bele teszed a tojásokat a vízbe, felforralod, forrás után kb 10 perc és kész. Leöntöd róla a forró vizet, aztán öntesz rá hideg vizet, így gyorsabban kihűl illetve könnyebben lejön a héja.

(ne öntsd közvetlenül a csapba a lobogó vizet, mert nem biztos, hogy jót tesz a csőnek, esetleg enyhén nyisd meg a hidegvizes csapot, hogy keveredjen)

Kőrözött: összetöröd túrót egy villával, teszel bele egy pici tejfölt, fűszerpaprikát, sót, borsot, egy pici kockázott hagymát (én amikor van időm föl szoktam kockázni 2-3 hagymát, és fedeles műanyagdobozban hűtőben tartom, egy hétig biztosan eláll, így amikor éppen kell, csak kikapom a hűtőből)

Krémtúró: ez lehet sós és édes is. Túrót összetörsz villával, beleteszel egy pici tejfölt, és vagy egy pici vaníliás cukrot szórsz bele, vagy sót és zöldhagymát.

Pirítós: sütőben/kenyérpirítóban/vaslapon a gázrózsán megpirítod a kenyér mindkét oldalát és még melegen megvajazod, sózod (ha iskolába mész akkor a fokhagyma nem javallott :)

Bundás kenyér: 1-2 tojást felütsz, sózod, villával összekevered, hogy elegyedjen a fehérje és a sárgája, beleteszel egy szelet kenyeret, gyorsan megfordítod, hogy mindkét oldal tojásos legyen, de ne áztasd benne túl sokáig, forró kb fél centi forró zsiradékba (olaj vagy zsír, ami van) teszed sülni egyik és másik oldalát is. Nem mértem még de szerintem kb fél-fél perc, hogy ne legyen nyers, aztán annyira pirítod, amennyire szereted.

Tejbegríz: 2-3 deci tejhez egy csipet só (folyamatosan kevergetve miközben melegíted, mert nagyon könnyen odaég vagy kifut), miután már majdnem forr hozzáteszel kb 2 evőkanál grízt teszel, addig kevergeted, amíg be nem sűrűsödik, akkor lehúzod a tűzről, és teszel rá amit szeretsz. Kakaó, fahéj, méz.

Ezen kívül persze csinálhatsz szendvicseket is, vagy ehetsz pl sajtot almával, vagy valami kolbász, szalonna, sonka hasonló félét zöldségekkel stb stb.

2013. márc. 17. 19:50
 3/4 anonim ***** válasza:

2/2 vagyok

Persze az 1-2 tojás egynél több kenyérre is elég. Talán olyan 2-3? Nem is tudom, méret függő.

2013. márc. 17. 19:52
 4/4 anonim ***** válasza:

Bundás kenyér, főtt tojás, saláta félék(saláta,paradicsom,uborka, esetleg sajt), tejbe rizs-gríz, pirítós..

De én pl: nagyon messzire járok suliba 70 km, és nincs időm itthon reggelizni ezért veszek suliba menet a boltba 1-2 joghurtot nekem reggelire bőven elég, aztán dél környékén bekapok 1 túrós táskát vagy hasonló péksütit..és este 6-ra hazaérek akkor egy könnyű sali.

Ja és rengeteg folyadékot iszom: tea, kakaó, víz.

2013. márc. 19. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!