Hoögy kell olyan zöld olasz tésztaszószt csinálni?
A pestóra gondolsz? Ha igen, nem kell bele spenót.
Friss bazsalikomlevél, fokhagyma, olívaolaj, parmezán, fenyőmag, só, bors kell bele. Én annakidején nem méricskéltem, hanem érzésre összeöntöttem a hozzávalókat, de a neten van sok recept.
Könnyű elkészíteni, csak össze kell turmixolni mindent.
Én nem főztem még spenótot, de étteremben ettem már spenótos tésztát, lasagnát, pizzát és palacsintát is. Itt vannak jónak tűnő receptek:
Én szoktam a tésztára spenótos mártást tenni:
A spenótot elökészitem (a fagyasztottat felengedem, a frisset elöször kevés!!!! vizzel megpárolom és összetöröm).
Egy lábasban kevés olajat felforrósitok, a spenótot, pár gerezd összetört fokhagymát átforgatom rajta, sóval, borssal izesitem, kevés tejjel felengedem és jól átforralom. Kevés tejszint (vagy tejet) elkeverek 1/2 ek liszttel és besüritem vele (nem lesz igazán sürü, de nem is kell) és belekeverek egy kisebb meghámozott camamnert sajtot.
Csak össze kell a tésztával keverni - szerintünk nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!