A törökösen főzött kávéban van elegendő koffein? El romlott a kávéfőzőm, meg őrülök egy kávéért. El menni inni nem akarok.
Végy elő egy nyeles kiöntőt, önts bele egy kávényi vizet, forrald fel, majd bele a jó adag őrölt kávét + cukrot, amennyivel inni szoktad. Kiskanállal kavard, vigyázz, rögtön elkezd kifutni!
Vedd le a lángról, várd meg visszahúzódik, majd tedd ismét fel, hadd forrjon fel újra, és még egyszer csináld meg ugyanezt. Összesen 3x futtasd fel.
Várj egy kicsit, míg a kávé (=zacc) leülepedik a kiöntő aljára, és óvatosan töltsd át a tetejét a kávéscsészédbe. Ott is várj egy kicsit, hogy ülepedjen, és kavarás nélkül idd. Kedves egészségedre.
Lehet, hogy igaza van 2-esnek, de más a "török kávé", és más a "törökösen főzött kávé".
Én is volt már, hogy a fenti módon kávéztam, csak éppen megszokásból még a csészébe töltöttet is elkezdtem kavargatni, majd jóízűen belenyaltam: szóval erre azért vigyázni kell, hogy ott már ne kavarjuk!
Ha van otthon kávédaráló akkor lehet kicsit még darálni a mi kávénkat, az majdnem törökös...
Amúgy a törökkávé annyiban különbözik, hogy nagyon finomszemcséjűre darálják a kávét, amit előzőleg pirítanak, de ha szemes kávét veszel az is pirított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!