Miben lehet/érdemes a teafüvet tárolni?
Figyelt kérdés
2013. febr. 20. 00:08
1/6 anonim válasza:
Én a kertben leszedett, majd megszárított teafüveimet műanyag tetejű befőttes üvegben tárolom.
De ha sok van, akkor van ez a "pelenkaanyag" nem tudom mi a neve... abba beleteszem a teafüvet és a fellógatom, mint egy zsákot.
2/6 anonim válasza:
A száraz tea füvet lég mentesen zárható dobozban érdemes, akkor marad meg legjobban az aromaja.
3/6 A kérdező kommentje:
Csak mert úgy tudom a fém az ami kerülendő. Mégis sok helyen fémdobozban látom tárolva. Igaz ez?
2013. febr. 20. 09:57
4/6 anonim válasza:
Ha a teákat levegő- és nedvesség mentesen, fénytől elzárva tároljuk, pl. jól zárható sötét csavaros üvegekben, dobozokban vagy aroma szigetelt zacskóban, akkor akár két évig is élvezhetők maradnak.
Szerintem fém dobozban is nyugodtan lehet tárolni, az is sötét és légmentesen zár. Direkt vannak olyan fém dobozok amikben teákat lehet tárolni.
5/6 anonim válasza:
Biztosan lehet femdobozban is tarolni, hiszen vasarolni is lehet femdobozost. Mivel a muanyag maga nem egeszseges, ezert ha nincs femdoboz, akkor olyan fuszeres uveget hasznalj, aminek a dugoja is uveg. Csak siman papirdobozban nem tartja meg az aromajat.
6/6 anonim válasza:
Anliában tradicionálisan belülről cinnel bevont tartokban tárolják. A fémdobozos csomagolású tea doboza is bevan vonva cinnel. Ha üvegben akarod tárolni, tartsd az üveget sötét helyen. Érdekességként ; még az ezüst tea tartó dísz dobozok is be vannak vonva belül cinnel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!