Tudtok mondani olyan ételeket, amiket meg tud csinálni egy 17 éves fiú, aki még soha nem főzött/sütött? :D
Pontosan miért szeretnél főzni? :)
Barátnőt meglepni, esetleg a szülőknek kedveskedni?
Sütit vagy valami mást (pl hús,leves,stb)? :)
sok olyan étel van,amit egy kezdő is eltud készíteni.
pl: paprikáskrumpli,ránott hús,ránotta,stb
Ha még sosem főztél ne kezdj bele semmi bonyolultba először.
Kezdj rántottával, főzzél ki tésztát pl túróstésztához.
Tudom ez nagyon gagyin hangzik, de ezeket is el lehet ám rontani. :D
Aztán a következő mondjuk egy rántotthús, ami az egyik legjobb kaja, de egyben az egyik legkönnyebb is.
Aztán csinálj különböző köreteket, párolt rizst, krumplipürét.
Ennél eggyel nehezebb pl egy jó pörkölt elkészítese, aztán mondjuk a különböző főzelékek.
A tésztakifőzés nem is olyan egyszerű elsőre :) Simán szarrá lehet főzni, ha nem figyel az ember.
Ha meg tudod oldani, akkor elsőre ne magadtól kezdj el kísérlezetni, hanem rutinos segítséggel. Egy hajszálnyival könnyebb lesz így belevágni a főzés projektbe :)
rántotta, tésztaételek, rántott hús, krumplipüré, főtt krumpli, rizs, saláták stb stb
amúgy főzz csak nincs annál jobb mint ha egy férfi tud főzni és jól is főz. nha én is jól főzök, szerintem ez valahol férfimunka, a legnagyobb mesterszakácsok is főleg férfiak :)
30N
amúgy meg bármit meg tudsz főzni, ha akarod, és van részletes recept, de jobb ha az alapokat nagyon jól elsajátítod :)
Nagyon egyszerű, mondjuk 1 jó húsleves, vagy mondjuk 1 spagetti. :)
A tésztát nem olyan nehéz megfőzni, a lényeg annyi, hogy kavargasd meg néha (meg persze mikor a /felforrt/ vízbe öntöd), és néha vegyél ki 1-et és nézd meg, hogy elég puha-e már. :)
Keress részletes receptet. Ha jó a recept, csak követni kell, és nehéz elrontani(: Én 16 éves korom óta főzök fiú létemre, az első süteményem néger kocka volt, második már Sacher torta (persze nem eredeti receptes ) Ezt követően már pörköltet csináltam.
Persze lehet hibákat ejteni, de ha jó a recept, akkor nagyot nem tévedhetsz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!