Mit csináljak a levesben főtt hússal?
húspástétom.
zsiradékon hagymát dinsztelsz, átsütöd rajta a főtt húst egy kicsit. közben főzöl 2-3 keménytojást.
a húst szaftostól ledarálod, utána a tojásokat, majd jöhet a fűszerezezés. mustár, só, bors, majoranna, fokhagyma (reszelt), lazításnak egy kis tejföl.
kenhető állagú legyen. hidegen szendvicsnek, de pirítósra kenve is nagyon finom házi húskrém.
dobozkákban fagyasztani is lehet, később is jól jöhet.
A húst szeletekre vagy laskára vágom. Kevés zsíron (nem olajon) hagymát pirítok, ráteszem a húst és átforgatom raja. Kevés vizet, vagy a leves "alját" öntök rá. Sót, borsot, majorannát teszek bele.
Teszek hozzá sok gombát, vagy mexikói vegyes zöldséget, sót, borsot, majorannát és addig párolom, amíg a zöldség megpuhul. Akkor megstaubolom liszttel, és annyi házitejföllel vagy főzőtejszínnel öntöm fel, hogy sűrű mártása legyen.
Rizst, tésztát, nokedlit, tört krumplit adok hozzá
De van amikor hagymás húshoz kockára vágott tököt teszek, vagy apróra vágott savanyú uborkát. Ha tökkel csinálom, akkor nem majorannát, hanem kaprot teszek bele. Összefőzve, tejfölözve ez is finom bármilyen körethez.
Ha nem sok a hús, akkor húsgombócot csinálok belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!