Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit csináljak a sütőmmel? Oda...

Mit csináljak a sütőmmel? Oda ég minden süti allja.

Figyelt kérdés
Hagyományos gáztűzhelyem van. Az a gondom vele hogy bármit is sütök benne az allját odakapja. Pedig kislángon próbálkozok. Van esetleg valami trükk? Vagy ne süssek amíg nincs pénzem egy légkeverésesre? Segítsetek légyszi:-)))
2009. aug. 12. 15:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is jártam így jó párszor, azóta kitapasztaltam a nekem megfelelő módszert.

1. Sütőpapírt teszek a tepsibe.

2. A rácsot, amire a tepsit kell tenni a lehető legfeljebb teszem a sütőbe. A tepsi így már majdnem eléri a sütő tetejét.

3. Takarékra teszem a lángot.

Igaz így több idő kell neki, de szépen egyenletesen megsül. Az alja nem ég , mivel messze van a lángtól, hanem az is jól átsül.


Nekem ez vált be, remélem neked is lesz egy tuti módszered :)

2009. aug. 12. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Tegyél a sütőd aljára néhány 20 mm vastag samottéglát (amennyi elfér)

Sütés előtt melegítsd elő - a sütés hőfokán.

Nincs az a légkeveréses, amire lecserélnéd:)

2009. aug. 12. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, azt már próbáltad, hogy feljebb helyezed a sütit. Anyukám régi gáztűzhelyénél is volt ilyen gond, ott egy régi típusú tiszta tetőcserepet tettünk az aljába, később alufóliával kombinálva. Még emellett is ki kellett tapasztalni, hogy milyen fokozaton mennyi ideig süssük a sütiket.
2009. aug. 12. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A sütőpapírral már próbálkoztam sajna az is szénné égett:-))))) A téglát majd kipróbálom csak előtte bekell szereznem :-)) Majd legközelebb teljesen felrakom a rácsot.
2009. aug. 12. 15:45
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
15:44 vagyok! Most hogy olvastam a válaszokat, tényleg a tepsibe mi is tettünk papírt, méghozzá nem sütőpapírt, hanem a hagyományos vastag "fehér" (valójában olyan nyers színű) csomagoló papírt. Ezt főleg a piskótánál. Gyerekként nagyon büszke voltam, hogy én vagdoshattam tepsi formájúra a csomi papírt :)))
2009. aug. 12. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
69%
Én befóliáztam a rácsot, és a sütő aljába is tettem fóliát, arra meg egy sima tetőcserepet. Igaz, hogy begyújtás előtt mindig ki kell szedni, és az elég macera, de azóta nem ég oda semmim, így megéri! Hajrá!:)
2009. aug. 12. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előttem szólókkal. Azzal egészíteném ki, hogy figyelj arra, hogy a tepsi ne töltse ki az egész sütőt, mármint széltében. Szóval inkább kisebb tepsi, vagy hosszában berakva, hogy a forró levegő áramolni tudjon a tepsi mellett. (majdnem légkeveréses...)
2009. aug. 12. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagymamám is cserepet rakott bele, fóliába csomagolva és tök jó sütiket süt, sosem ég oda. Igaz, mikor megvette ezt az újabbat ki sem próbálta, hogy cserép nélkül jó-e, úgy megszokta, hogy amióta az eszét tudja cserepet tesznek a gáztűzhelybe. És van olyan tepsije ami keresztbe ér, de még abban sem ég oda.
2009. aug. 12. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
én alufóliát szoktam tenni a sütő aljába:)és ez bevált!!
2009. aug. 12. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!