Mi van ha a rendes kávét egyszerűen felöntöm forróvízzel mintha instant lenne?
Főzd törökösen:
Egy nyeles kiöntőbe forralj vizet, rakd bele a kávét, amennyit akarsz, forrald fel, közben kavard. Mielőtt kifutna, kapd le a tőzről, ha visszament, csináld ezt meg vele még kétszer. A cukrot is főzd bele!!
Amikor ezzel készen vagy, várj 1-2 percet, amíg a zacc leülepszik, majd óvatosan töltsd a kávét a csészébe. Ott várhatsz egy kicsit, ha esetleg a kávéból ment a csészébe, az is leüljön az aljára.
Főző nélkül így is lehet fincsi kávét főzni, csak ne felejtsd el, hogy a cukrot már nem kell benne kavargatni, különben "rágós" lesz a kávéd, amit iszol! :))))
Így van!
Ezért nem elég, ha csak "nyakon öntöd" forró vízzel, a normál kávéból az aromát (és a koffeint) ki kell forralni.
Sokkal finomabb minden alkalommal friss főzést inni, mint akár a pár órával azelőtt lefőzöttet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!