Otthon vagyok egyedül, és főznöm kéne valamit, gyakorlat 0. Van ötletetek? :D
Egyedül vagyok itthon még kb 4-5 napig, és a főzési tudományom... nos úgy tudnánk jellemezni, hogy ma tudtam meg, hogy hogy kell bekapcsolni a gáztűzhelyt:D Kifogytam a szülők által biztosított ételből, úgyhogy holnap megyek boltba, ezért örülnék ha mutatnátok pár egyszerű (és nem drága:D) ételt, amit könnyen el lehet készíteni. Csak mert főzni fun:D Az se gond nekem ha zacskós :)
A retardált embereknek:
Akik olyan szintű hozzászólást írnak, h "szendvics bazze" azok nyíltan elismerik homoszexualitásukat, és a normális embereknek meg van engedve, hogy ezért cikizzék őket és leszavazzák.
Köszi előre is:D
Spagetti
veszel spagettz tésztàt,meg kész spaegetti szoszt.
A spagettit kifözöd sos vizbe,leszüröd,rà a spagetti szoszt,mellé süss fagyasztott csibe fasirtot.
Vagy vegyél gyors rizset,elkészités felvan tüntetve,mellé meg halrudakat süss.
Esetleg kukorica sali:
egy konzerves kukorica leszürve,plussz egy pohàr tejföl,egy kevés majonéz,mustàrsoval,borssal kikeverve,esetleg hagymàt aprora vàgva,és egy fött tojàst apritva belekeversz.
Lecsó?
Hozzávalók: 2 nagyobb hagyma, 4-5 paprika (1 lehet erős vagy csípős is), 2 paradicsom, só, bors, pirospaprika, majoránna, olaj, füstölt kolbász vagy virsli. A hagymát félbe szoktam vágni és úgy felszeletelni, olajon megdinsztelni, a kolbászt is hozzá lehet adni, s a hagymával együtt kicsit pirítani, majd megszórni pirospaprikával és rá a felkarikázott paprikákat (ha van benne piros színű paprika, akkor az őrölt nem is annyira fontos, leginkább a színe miatt), a sót és a borsot. Majd a felkarikázott paradicsomot. Ha nincs elég leve, akkor kis vízzel még felengedem. Amikor a paprika már majdnem jó belekarikázom a virslit is. Kenyérrel is nagyon finom.
VIRSLI
Hozzávalók :
- személyenként 2-3 szál virsli
- mustár
- kenyér
Elkészítése :
Egy megfelelő méretű lábasban vízet forralsz és mikor már zubog, akkor beledobod a vízbe a műbelétől megtisztított és lemosott virsliket.
Kb. 5 perc főzés után tálra szeded.
Mustárral tálalod, kenyeret kell enni hozzá.
----------------------------
SÜLT VIRSLI RIZI-BIZIVEL
Hozzávalók :
- személyenként 2-3 db virsli
- 1-2 zacskó Gyorsrizs
- 1 feles-üveg zöldborsó konzerv
- étolaj a kisütéshez
- só, ketsup ízlés szerint
Elkészítése :
A Gyorsrizst a dobozon levő leírás szerint elkészíted, leszűrés után a zacskóból a fazékba öntöd és hozzákevered a leszűrt zöldborsót.
A virslikről lehúzod a műanyag héját (ha műbeles) és megmosás, megtörlés után ferdén bevagdalod az egyik oldalán. Forró zsíradékon ill. olajon kisütöd.
Ketsuppal is fogyasztható!
----------------------
TÚRÓS TÉSZTA
Hozzávalók :
- 1 zacskó száraztészta
- 50 dkg tehéntúró
- 2 pohár tejföl
- só, étolaj
Elkészítése :
Zubogó forró vízben kifőzöd a száraztésztát (kiskanál sót, 1 evőkanálnyi étolajat tegyél bele!)a zacskón levő leírás szerint. Leszűröd és lecsöpögteted, majd tálba teszed.
Az összemorzsolt tehéntúrót belekevered, és 1-2 evőkanál tejfölt is keverj bele, hogy ne legyen száraz.
Tálaláskor mindenki ízlés szerint tejfölt tehet a tetejére!
-------------
Rengeteg ízletes zacskós étel is kapható :
FINOM FALATOK (több fajta) => rá van írva a zacskóra az elkészítése, hozzávalók, nem kell hozzá semmi tudomány
GRILLCSIRKE => Minden nagyobb élelmiszerboltban vagy nagyobb húsboltban készen árulják, vegyél mellé kenyeret és savanyúságot! :D
RÁNTOTT CSIRKEMELL vagy RÁNTOTT PULYKAFALATOK => Minden nagyobb élelmiszerbolt mirelit-pultjában megtalálod, 1kg-os zacsikban, elég olcsón! Étolajban kisütöd, kenyérrel és ketsuppal vagy savanyúsággal jó kis vacsora lehet! :D
panírozott pulykatallér vagy más hasonló fagyasztott félig kész husi, olajban kisütve hozzá fagyasztott hasábburgonya, szintén kisütve olajban.
vagy - fagyasztott pizza - ha az üzletire rádobsz még egy kis sajtot,nagyon finom - sütőben a leírás szerint megsütöd.
Én is egyedül vagyok itthon, én tojáspörköltet főztem.
Megfőzöl 5 tojást, majd felkarikázod. Közben olajon hagymát pirítasz, amikor üveges lehúzod a gázról pirospaprikát szórsz rá, és felöntöd fél liter vízzel (pörkölt alap), amikor rotyog beleteszed a tojásokat. Közben egy kis tálkába mersz ki egy kevés szaftot , és elkevered 2 kanál tejföllel, majd visszaöntöd a fazékba, szóval behabarod. Addig főzöd amíg kicsit besűrűsödik.
Köretnek tésztát főzök ki hozzá (ennyi pörkölthöz elég egy 25-20 deka), majd ha kész összekevered a pörkölttel és eheted is. Nagyon egyszerű finom kaja, nem tőle félni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!