Hogyan kell török mogyorót blansírozni? (hőkezelni)?
Elolvastam a neten folyamatot csak nem tudom, hogy házilag ez ugyanúgy kivitelezhető-e mint mondjuk a vízgőz feletti csokoládé olvasztás?
Valahogy így képzelem: közepes lángon vízzel töltött bödön, tetejére a másik edény, és akkor abba a mogyoró, és arra egy fedő?
Valahogy így?
Nyersen is megehető a török mogyoró?
(fa alól felszedegetett, házilag tört mogyiról van szó)
Nem kell azt blansírozni. egy perc forró vízben és kibújik a bőréből, ahogy előttem is írták.
a hámozott mogyorót teflonban utána lehet egy picit pirítani, úgy még finomabb.
Jó!:)
Köszönöm szépen a segítséget!:)
Azt még meg tudnátok mondani hogy meddig tartható el? Mondjuk üvegben?
Vagy ha nem üvegben, akkor miben tartható hosszabb ideig?
(egész sok van, és még szándékozom szedni is(amíg van) és ezért kérdezem!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!