Ha a megpenészedett trapista sajtról levágoma penészt ehető lessz?
Figyelt kérdés
2012. júl. 9. 21:57
11/15 doboszoli válasza:
88 mph-val értek egyet.
Miután nem nemes penészről van szó, bármilyen penészgomba megtelepedhet a sajton, akár a leg gonoszabbak közül is.
Nem ér annyit!
12/15 anonim válasza:
Nem is kell levágni róla... Edd meg vele együtt, mire előjönnek belőle a kukacok, addigra fog megérni! :P
Richard voltam,
Sziasztok!
13/15 anonim válasza:
Ehető persze,mondjuk én dobok ki mindent ami megpenészedik ,a lekvár tetjéről sem szedem le. Undorító,mert az egész kaja tele van ilyenkor gombafonalakkal .
gyereknek biztos nem adnám oda. Főleg ha asztmás,vagy valami keresztallergiája van,háát..
14/15 Parvus Floris válasza:
A penészgonbák szaporodása életvitele toxinokat (méreganyagokat) termel és azok szívódnak fel az élelmiszerbe. Ezért azt mondják nem javasolt elfogyasztani, de, ha 5 centimétert levág az ember, mert kb. annyira tud mondjuk egy gyümölcsben felszívódni, utána a többi résznek elvileg már nincsen semmi baja. Ezek a méreganyagok nem azért veszélyesek, mert adott esetben mérgezést okoznak, hanem évekkel később jöhetnek ki rossz hatásai. Egy fejlődő szervezetnél különösen veszélyes lehet amikor szervek és idegrendszer alakulnak például ki. De, ha csak nagyon kevés esetben kell ilyesmihez folyamodni, az még szerintem nem okoz maradandó károsodást. :)
15/15 Parvus Floris válasza:
A penészgombának én úgy tudom, a spórájától lehet asztmát kapni, nem a fonalától. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!