Mit vásárolnál be egy üres konyhába?
A konyha felszerelt, gépek vannak. Ételek nincsenek.
Mik azok a (tartós) élelmiszerek, amik szerinted alapvető fontosságúak a konyhában? Tehát igen, ilyenekre gondolok, hogy tej, kenyér, liszt, tojás, cukor...
Igazából van már egy listám, de érdekelne, mások hogy szerelik fel a konyhát. Nem kell mennyiség, inkább az ötletek. Két felnőtt, gyermek nincs.
Nálad mi van a polcon?
Kenyér és tésztafélék (száraztészta, levestészta, tarhonya) rizs, zsemlemorzsa, liszt, törtpaprika, só, bors, cukor, kömény, sütőpor, élesztő,
Vöröshagyma, fokhagyma, krumpli, zöldség (répa, gyökér, karaláb, káposzta, zöldpaprika, petrezselyem)
Tej, sajt, vaj, kefír, joghurt, túró, tejföl, tojás
Felvágottak, zsír, olaj, margarin hasonlók a főzéshez, sütéshez
... és persze a sütni-főznivaló húsok = baromfi, hal, sertés, vagy éppen marha, ami éppen soron következik
Hú, mind nagyon jó, köszönöm, volt, ami nem volt a listámon!
Ment a zöld kéz.
Már mindent felsoroltak előttem:) amit én még szoktam bespájzolni, illetve fagyasztóba tenni, zöldbab,borsó, mexikói vagy francia zöldségkeverék. gombát is rendszeresen fagyasztok, tökéletesen lehet használni bármire.szezonjában fagyasztok lecsópaprikát, paradicsomot.Két polcnyi fagyasztott hús, amit frissen veszek, de magam porciózom ki, feliratozva, mi, mire való.konyhakész hal, amit a férjem fog.
fagyos csirkemáj, leveles tészta, virsli.
A gombát tényleg le lehet fagyasztani? Köszönöm az ötletet!
És mindenki válaszát is!
Folyamatosan fagyasztom a gombát, hogy mindig legyen kéznél. ráadásul annyit lehet levenni belőle, amennyire éppen szükségünk van, ha kell csak egy maréknyi is könnyedén leválik, azonnal szeletekre esik szét.
Szoktam vékony szeletre vágva, pl pizzára, töltelékbe, de ha aprókákat veszek, akár egészbe, de legalábbis falatnyi darabokra vágom, pl pörköltnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!