Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lángos kelesztése?

Lángos kelesztése?

Figyelt kérdés
A lángos tésztáját egy szemeteszsákban szoktam keleszteni a hűtőben. Egy-két sütés után azonban a tészta megvizesedik a zacskóban. Mit lehet ez ellen tenni?

2012. ápr. 6. 21:18
 1/4 anonim ***** válasza:
A vizesedés nem tudom, mitöl van, de a szemeteszsák NEM alkalmas élelmiszer tárolásra, sok káros anyag oldódik ki belöle.
2012. ápr. 6. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

lehet, hogy félre értettem, de az a gond, hogy a nyers tészta két három nap múlva vizesedik a zacskóban?

ez azért van, mert a hűtés közben is dolgozik az élesztő, gázt és hőt termel, ami páraként lecsapódik

és/vagy másik tipp, hogy mikor kiveszed, hogy süss belőle, túl sokáig hagyod szobahőmérsékleten, ezzel rájátszol a kelesztésre is aztán u.a. mint fentebb írtam, illetve a hőingadozástól szintén lerakódik a pára


annyit megpróbálhatsz, hogy minden használat után úgy teszed vissza a zacskóba, hogy alaposan belisztezed a tészta felületét

2012. ápr. 6. 23:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
És ha nem hűtőben keleszteném, nagy baj történne?
2012. ápr. 14. 11:44
 4/4 anonim ***** válasza:

ha kelesztés után hűtőbe teszed akkor gyorsan elkel a tészta, meghalnak az élesztőgombák és akkor max csak pizzatészta lesz belőle

én úgy tudom a lángos tésztát kifejezetten hűtőben kell tárolni egy éjszakát, hogy ott keljen

2012. ápr. 14. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!