Lángos kelesztése?
lehet, hogy félre értettem, de az a gond, hogy a nyers tészta két három nap múlva vizesedik a zacskóban?
ez azért van, mert a hűtés közben is dolgozik az élesztő, gázt és hőt termel, ami páraként lecsapódik
és/vagy másik tipp, hogy mikor kiveszed, hogy süss belőle, túl sokáig hagyod szobahőmérsékleten, ezzel rájátszol a kelesztésre is aztán u.a. mint fentebb írtam, illetve a hőingadozástól szintén lerakódik a pára
annyit megpróbálhatsz, hogy minden használat után úgy teszed vissza a zacskóba, hogy alaposan belisztezed a tészta felületét
ha kelesztés után hűtőbe teszed akkor gyorsan elkel a tészta, meghalnak az élesztőgombák és akkor max csak pizzatészta lesz belőle
én úgy tudom a lángos tésztát kifejezetten hűtőben kell tárolni egy éjszakát, hogy ott keljen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!