Milyen különleges fánkok vannak?
Ízesítés szempontjából rengeteg van. Hogy a töltelékesekről ne is beszéljünk!
Én most a kávéfánkra vadászok de ahova utoljára mentem ott nem volt, pedig az étlapra ki volt írva...
Na majd legközelebb :))
Off...Aki írta a csörögefánkot az eltudná küldeni a receptet ? :)
Köszi
Csörögefánk: 2 tojássárgája, 2 ekanál porcukor, 2 ekanál rum, kis só, 3 kanál tejföl. Alaposan összegyúrjuk (ez a lépés fontos!), fél órát pihentetjük. Vékony tésztává síkáljuk (kb három miliméter). Hosszú, vékony téglalapokra vágjuk (létezik erre kimondottan hullámos görgető, speciel én késsel csináltam), a közepére hosszanti irányban egy csíkot vágunk, és a tészta egyik végét áthúzzuk rajta, ezzel szép formát kap. (Nem muszáj áthúzni, de sokkal mutatósabb, és érdekes módon kicsit ropogósabb is, ha megtesszük). Bő zsírban kisütjük, szép halványbarnára pirosodik, és kicsit megduzzad, akkor jó.
Mikor kicsit kihűlt, vaníliás vagy fahéjas porcukorba forgatjuk, szerintem a fahéjas finomabb.
Megjegyzés: maga a tészta nem annyira édes, az ízét a porcukor adja meg. Sokkal könnyebb megcsinálni, mint ahogy tűnik.
Bocs, ha kicsit szájbarágós voltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!