Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen különleges fánkok vannak?

Milyen különleges fánkok vannak?

Figyelt kérdés
2012. febr. 22. 09:43
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
2012. febr. 22. 10:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Létezik olyan, hogy csöröge-fánk, nem tudom, ismered-e. Ezt is olajban kell kisütni, de ropogós, és tovább eláll. A családom kedvence! Ha kell a recept, szólj.
2012. febr. 22. 10:36
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ízesítés szempontjából rengeteg van. Hogy a töltelékesekről ne is beszéljünk!

Én most a kávéfánkra vadászok de ahova utoljára mentem ott nem volt, pedig az étlapra ki volt írva...

Na majd legközelebb :))

2012. febr. 22. 10:53
 4/8 Takianti45 válasza:
100%
Túrófánk, nagyon finom..és nem is hízlal annyira, mert kevés liszt kell bele!
2012. febr. 22. 11:39
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Off...Aki írta a csörögefánkot az eltudná küldeni a receptet ? :)

Köszi

2012. febr. 22. 13:31
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Csörögefánk: 2 tojássárgája, 2 ekanál porcukor, 2 ekanál rum, kis só, 3 kanál tejföl. Alaposan összegyúrjuk (ez a lépés fontos!), fél órát pihentetjük. Vékony tésztává síkáljuk (kb három miliméter). Hosszú, vékony téglalapokra vágjuk (létezik erre kimondottan hullámos görgető, speciel én késsel csináltam), a közepére hosszanti irányban egy csíkot vágunk, és a tészta egyik végét áthúzzuk rajta, ezzel szép formát kap. (Nem muszáj áthúzni, de sokkal mutatósabb, és érdekes módon kicsit ropogósabb is, ha megtesszük). Bő zsírban kisütjük, szép halványbarnára pirosodik, és kicsit megduzzad, akkor jó.

Mikor kicsit kihűlt, vaníliás vagy fahéjas porcukorba forgatjuk, szerintem a fahéjas finomabb.

Megjegyzés: maga a tészta nem annyira édes, az ízét a porcukor adja meg. Sokkal könnyebb megcsinálni, mint ahogy tűnik.

Bocs, ha kicsit szájbarágós voltam!

2012. febr. 22. 20:06
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és ez a nagyim receptje! :) (előző vagyok)
2012. febr. 22. 20:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Köszönöm szépen.Remélhetőleg jövőhéten ki is tudom próbálni :)
2012. febr. 23. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!