Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Stefánia szeletet sütőforma...

Stefánia szeletet sütőforma nélkül hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Biztos van valami fortélyotok arra, hogy ha nincs vékony sütőformám, akkor hogyan lehet megoldani mégis!


Arra gondoltam, hogy sima tepsibe rakom és félkört formázok belőle... esetleg beborítom alufóliával... Szerintetek?



2012. febr. 17. 08:10
 1/8 anonim ***** válasza:
Meg lehet simán oldani: a tepsibe alulra tegyél sütöpapirt (NE alufóliát, mert az rátapad a húsra, a sütöpapir meg nem). Formázd meg a stefániát, de figyelj, hoyg a massza ne legyen túl puha, inkább keményebbre készitsd. Alufóliát fölösleges használni, a sütöben anélkül is szépen átsül, ha letakarod, akkor könnyebben szétmászik. Idönként a kisült zsirjával locsold meg a tetejét, akkor finomabb lesz. Már sokszor csináltam igy, és tényleg sikerül, meg a tepsire sem sül rá az alja.
2012. febr. 17. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Szuper! Köszönöm a segítségedet! :)
2012. febr. 17. 08:25
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Amikor a tepsiben kész a "disznó", az egészet kend meg vékonyan felvert tojással. Az időnkénti forró zsírral való locsolás során ez szépen rásül, segít megakadályozni, hogy sütés közben felrepedjen.
2012. febr. 17. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Tudtam én, hogy jobb, ha rákérdezek itt! :D

Köszönet, neked is!

2012. febr. 17. 08:41
 5/8 anonim ***** válasza:
Én soha nem formában sütöm és nagyon szépen megmarad úgy, ahogy kézzel megformázom, ha túl lágy, tegyél hozzá kis zsemlemorzsát.
2012. febr. 17. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Én a főtt tojást felkockázom, úgy teszem a közepébe végig, így nem fordul ki belőle, mikor szeletelem. Vizes kézzel formázom, prézlit hintek a tetejére. Sosem sütöm formában. Nem kell rá alufólia , szépen megpirul a teteje is.
2012. febr. 17. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én sem használok formát.

A tepsit kizsírozom, meghintem zsemlemorzsával.Megformázom, a tetejét megszórom zsemlemorzsával, majd a tetejére halmozok 1-2 cm-ként egy-egy kiskanál fagyos zsírt, és berakom a 200 fokra előmelegített sütőbe.Időnként a zsírjával sütés közben meglocsolom.Soha nem esett még szét.

Nem is szeretem formában, mert úgy nem ropogós a széle.

2012. febr. 17. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem sem szokott szét esni! Én úgy szoktam, hogy csinálok egy hosszabb, szögletesebb lapot a húsból, aztán arra a tojás, és a végén egy hasonló lapot mint amit alulra tettem, ráhajtogatok, és igyekszem összenyomkodni, hogy összeálljon. Általában sikerülni szokott, formában még soha nem csináltam :)
2012. febr. 25. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!