Laktózérzékenynek szeretnék túrótortát készíteni, hogy csináljam?
más kérdés, hogy mennyire laktózérzékeny (ha nagyon, akkor még laktózmentes tejtermékből sem ehet) ill tejfehérje érzékeny-e?
SPAR-ban lehet venni laktózmentes élelmiszereket, de ott is ki kell figyelni, hogy melyik boltban mi szokott lenni.
Én is laktózérzékeny vok sajnos, meg is szenvedek vele nagyon, főleg mert jóval drágábbak a normál tejtermékeknél :(
Egyébként létezik egy Lactase nevezetű készítmény, receptre lehet kapni. Ez pótolja azt az enzimet, ami a laktóz lebontásához szükséges (tehát tejes ételek fogyasztása előtt beveszel 1 kis bogyót, és nem lesz semmi bajod). Elég drága, de ha vendégségbe megyek, viszem magammal, nem akarom a vendéglátómat stresszelni.
Általánosságban még annyi, hogy a laktózmentes tej hígabb, a receptekben írt mennyiségnek a 4/5-ét teszem csak bele, különben mindenem folyós lesz...
a spar és inter-
spar ban szoktam venni laktózmentes túrót, kicsit drága de legalább lehet kapni ,én is érzékeny vagyok. a spar nagyon jó hely ilyen szempontból van tejföl , joghurt, puding és kakaójuk is(yoja soya) laktózmentes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!