Hogyan tudom felgyorsítani a tej savanyodását?
Figyelt kérdés
Esetleg élesztő? Már kitettem a napra.
Nem kajához kell, horgászathoz kell, ebbe akarom beleáztatni a kukoricát, hogy savanyodjon. :)
2009. máj. 20. 18:39
1/5 anonim válasza:
Ha napra tetted, többet nem nagyon tehetsz, az elősegíti a baktériumok szaporodását. Az élesztő egy gomba, savanyodást nem okoz.
2/5 anonim válasza:
Gyógyszertárakban lehet kapni tejoltót, ez egy pepszin nevű enzimet tartalmazó por, ettől megalvad nagyon gyorsan a tej.
Én sajtkészítéshez használom.
/Jó fogást!/
3/5 anonim válasza:
kiteszed szobahőmérsékletre, vagy ha melegen beteszed a hűtőbe.
4/5 anonim válasza:
az oltótól megalvad a tej nem megsavanyodik. nem ugyanaz
5/5 anonim válasza:
Én kajához szoktam tejet savanyítani-turbó módon:Felforralom-de szerintem elég lenne 80-90 fokra melegíteni-gyorsan langyosra hűtöm-kb.25-30 fokra-és beleöntök egy kis pohár kefírt vagy joghurtot-attól függ mit akarok enni.Ha langyos helyen tartod,órák alatt kész.Maximum 24 óra.Jó fogást!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!