Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tudom felgyorsítani a...

Hogyan tudom felgyorsítani a tej savanyodását?

Figyelt kérdés

Esetleg élesztő? Már kitettem a napra.

Nem kajához kell, horgászathoz kell, ebbe akarom beleáztatni a kukoricát, hogy savanyodjon. :)


2009. máj. 20. 18:39
 1/5 anonim válasza:
Ha napra tetted, többet nem nagyon tehetsz, az elősegíti a baktériumok szaporodását. Az élesztő egy gomba, savanyodást nem okoz.
2009. máj. 20. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Gyógyszertárakban lehet kapni tejoltót, ez egy pepszin nevű enzimet tartalmazó por, ettől megalvad nagyon gyorsan a tej.

Én sajtkészítéshez használom.


/Jó fogást!/

2009. máj. 20. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
kiteszed szobahőmérsékletre, vagy ha melegen beteszed a hűtőbe.
2009. máj. 20. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
53%
az oltótól megalvad a tej nem megsavanyodik. nem ugyanaz
2009. máj. 22. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Én kajához szoktam tejet savanyítani-turbó módon:Felforralom-de szerintem elég lenne 80-90 fokra melegíteni-gyorsan langyosra hűtöm-kb.25-30 fokra-és beleöntök egy kis pohár kefírt vagy joghurtot-attól függ mit akarok enni.Ha langyos helyen tartod,órák alatt kész.Maximum 24 óra.Jó fogást!!!
2009. máj. 30. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!