A hurka a családodban mennyire fogy, ki szereti? Gyerek, ha van szereti?
Nálunk szerencsére nem sűrün van, anyukám szereti mi nem annyira.
16/F
Mi is csak házi hurkát eszünk. Igazából tippet akartam/akarok adni, azoknak, akiknél nem nagyon fogy vagy a válogatós lulkó nem eszi meg(:
Nálunk nem nagyon fogy.Ha disznót vágunk, mindig teszünk el sütni valónak hurkát és kolbászt.Úgy tesszük, hogy egy csomagban van 1 adag hurka és kolbász. Ha kiolvasztom, akor a hurkát is meg kell sütnöm, nem csak a kolbászt.Párom imádja a sült kolbászt, de a hurka már nem fogy. Én meg nem eszek egyiket se, vagy legalább is nagyon ritkán.Volt úgy, hogy a hurka a sütőben penészedett be vagy a hűtőben több napig állt, úgy kelett kidobni. Aztán kitaláltunk valamit a párommal, hogy tudnánk hasznosítani, hogy ne vesszen kárba. És lán isteni finom étel lett belőlle.
Hozzávalók:
só,
vegeta(delikat),
őrölt erős, és csemege pirospaprika,
paradicsomlé, ha nincs akkor 4,5 szem paradicsom, majoranna, bazsalikom,oregano(ha mind a 3 van, lehet mindegyikkel fűzerezni)
és pár szem apróra felvágott fokhagyma.
Miután a hurkát eltávolítottuk a bélből,megfűszerezzük a felsoroltakkal,az nem gond, ha picit el van sózva, mert a tészta sok sót vesz fel.A megfűszerezett hurkát feltesszük a tűzre,felöntjük paradicsomlvel vagy ha nincs paradicsommal és kb 10 percig felfőzzük. Ha paradicsom van benne, akkor addig fűzzük, míg az szét nem fő.
A fűszerezés mennyiségtől és ízléstől függően. És a paradicsomléből annyit kell hozzáadni, hogy lehessen érezni a paradicsom ízét. Miután felfőztem, özekeverem a kifőtt tésztával, ami bármilyen lehet, ez is ízléstől változik. Én spagettivel szoktam vagy orsó tésztűval.
Jénai tálva teszek egy sor tésztá, leöntöm ezel a paradicsomos hurkával, majd megint egy sor tészta és megint egy sor hurkás paradicsom stb...tehát így rétegesen rakom, majd végül be teszem a sütőbe egy fél órára, hogy összesüljön. Gyakorlatilag makarónininak is lehet mondani vagy lehet úgy is enni, mint a spagettit, csak ismán összekevered a tészával, ne sütös össze.
Sőt még lehet sajttal is megszórni.
Tudom kissé vagy nagyon is furcsának hangzik, de a fűszerezés elnyomja a hurka ízét és isteni finom lesz. Ha valaki nem szereti, így is elfogy a hurka és nem vesz kárba. És nagyon hamar kész van az étel.
Olyan is előfordulhat, hogy a hónap végénmár kifogyott a fagyó vagy már nem tudod kitalálni mit főzzél/süssél és ott van a hurka, ami nem fogy, így is lehet készíteni ételet belőle.
Jó étvágyat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!