Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A hurka a családodban mennyire...

A hurka a családodban mennyire fogy, ki szereti? Gyerek, ha van szereti?

Figyelt kérdés
2011. szept. 28. 20:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Mi nagyon szeretjük, de csak a házi készítésűt (speciel a véreset azt nem mindenki eszi meg, én sem).
2011. szept. 28. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Nálunk szerencsére nem sűrün van, anyukám szereti mi nem annyira.

16/F

2011. szept. 28. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Mi is csak házi hurkát eszünk. Igazából tippet akartam/akarok adni, azoknak, akiknél nem nagyon fogy vagy a válogatós lulkó nem eszi meg(:

Nálunk nem nagyon fogy.Ha disznót vágunk, mindig teszünk el sütni valónak hurkát és kolbászt.Úgy tesszük, hogy egy csomagban van 1 adag hurka és kolbász. Ha kiolvasztom, akor a hurkát is meg kell sütnöm, nem csak a kolbászt.Párom imádja a sült kolbászt, de a hurka már nem fogy. Én meg nem eszek egyiket se, vagy legalább is nagyon ritkán.Volt úgy, hogy a hurka a sütőben penészedett be vagy a hűtőben több napig állt, úgy kelett kidobni. Aztán kitaláltunk valamit a párommal, hogy tudnánk hasznosítani, hogy ne vesszen kárba. És lán isteni finom étel lett belőlle.


Hozzávalók:

só,

vegeta(delikat),

őrölt erős, és csemege pirospaprika,

paradicsomlé, ha nincs akkor 4,5 szem paradicsom, majoranna, bazsalikom,oregano(ha mind a 3 van, lehet mindegyikkel fűzerezni)

és pár szem apróra felvágott fokhagyma.


Miután a hurkát eltávolítottuk a bélből,megfűszerezzük a felsoroltakkal,az nem gond, ha picit el van sózva, mert a tészta sok sót vesz fel.A megfűszerezett hurkát feltesszük a tűzre,felöntjük paradicsomlvel vagy ha nincs paradicsommal és kb 10 percig felfőzzük. Ha paradicsom van benne, akkor addig fűzzük, míg az szét nem fő.

A fűszerezés mennyiségtől és ízléstől függően. És a paradicsomléből annyit kell hozzáadni, hogy lehessen érezni a paradicsom ízét. Miután felfőztem, özekeverem a kifőtt tésztával, ami bármilyen lehet, ez is ízléstől változik. Én spagettivel szoktam vagy orsó tésztűval.

Jénai tálva teszek egy sor tésztá, leöntöm ezel a paradicsomos hurkával, majd megint egy sor tészta és megint egy sor hurkás paradicsom stb...tehát így rétegesen rakom, majd végül be teszem a sütőbe egy fél órára, hogy összesüljön. Gyakorlatilag makarónininak is lehet mondani vagy lehet úgy is enni, mint a spagettit, csak ismán összekevered a tészával, ne sütös össze.

Sőt még lehet sajttal is megszórni.


Tudom kissé vagy nagyon is furcsának hangzik, de a fűszerezés elnyomja a hurka ízét és isteni finom lesz. Ha valaki nem szereti, így is elfogy a hurka és nem vesz kárba. És nagyon hamar kész van az étel.

Olyan is előfordulhat, hogy a hónap végénmár kifogyott a fagyó vagy már nem tudod kitalálni mit főzzél/süssél és ott van a hurka, ami nem fogy, így is lehet készíteni ételet belőle.


Jó étvágyat:)

2011. szept. 28. 20:31
 4/7 anonim ***** válasza:
Rajtam kívül mindenki szereti. Ritkán van, de akkor nagyon fogy. Pedig szeretem a húst, de a hurka valahogy nem jön be.
2011. szept. 28. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Én nem szeretem, a családban a többiek igen. Ritkán van, amikor Anya készít, mindig egyszerre süti a hurkát és a kolbászt. Utóbbit szeretem, krumplipürével nagyon fincsi. Természetesen csak a házi, ami a mi cocánkból készült.
2011. szept. 28. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Nálunk mindenki szereti, ovis koromban is tömtem befelé, már akkor is az egyik nagy kedvencem volt :)
2011. szept. 28. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Szeretjük, évente 2-3 alkalommal van. Annyi elég is belőle. A gyerek még nincs 1 éves, ő nem kóstolta, de még egy darabig nem is tervezem neki adni.
2011. szept. 29. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!