Nő a kertünkben lestyán. Hogyan használja, egyáltalán merjem e használni?
Figyelt kérdés
Úgy költöztünk ide, hogy már itt volt. Szép nagy bokorban nő, minden évben.
Ha használom is, hogyan? Valahogyan szárítsam ki, vagy csak szimplán bele a levesbe, főzelékbe?
És amúgy mikor érdemes leszedni?
2009. ápr. 21. 11:36
1/4 anonim válasza:
A lestyan egy nagyon izletes es illatos foldfuszer amit ugyanugy lehet hasznalni mint a petrezselyemzoldet.En megmosom,aprora megvagom es lefagyasztom.Levesekbe,tokanyba szoktam hasznalni.
2/4 anonim válasza:
Amikor már megnőtt szép nagyra, akkor csak leszakítasz egy darabot belőle, megmosod és beleteszed a levesbe. Mint a zellerzöldet vagy a petrezselymet. De óvatosan kell vele bánni, nagyon intenzív az íze, nem szabad, csak keveset bele tenni! Én nagyon szeretem!
3/4 anonim válasza:
Ez a lestyán az, amitől a magginak maggi-íze van. Ha szereted teheted a levesen kívül fűszervajba, salátába, fasírtba, tésztaszószba, raguk szaftjához is. Megszáríthatsz egy csokorra valót télre, vagy sóval összedarálod, s üvegbe teszed, úgy eláll. Ha adsz az ismerőseidnek alkalmanként 4-5 szálat , el lesznek ájulva tőled :)
4/4 anonim válasza:
Csokorban, lógatva, összegumizva szárítsd, árnyas, szellős, pormentes helyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!