Szerintetek jó lesz-e, ha én magam csinálok mazsolát?
Aham kÖszönöm szépen
Akkor majd csinálok vele valamit
Elektromos aszalóban simán meg lehet csinálni!
A nagyobb szemű szőlőt kimagozhatod,és akkor meg is tudod aszalni. De csak a nagyon édes szőlőt érdemes.
Aszalógép nélkül elég körülményes lesz.
A gyümölcsöket sűrű szitára kell rakni,egymás mellé. Vagy a tűző napon kell szárítani, ( ez több napig eltarthat)vagy esetleg a sütőben nagyon alacsony fokozaton,és a sütő ajtaját kissé kitámasztani,hogy a gőz eltávozhasson.
Elrakhatod befőttnek is, mint bármely más gyümölcsöt.
:D (Csak arra vigyázz, hogy télen össze ne téveszd az üveget a püszkével. Levesnek úgy már nem igazán jó. Saját tapasztalat, ill. tévedés!) :)))
én tavaly tettem el szőlőt befőttnek, nekünk kis szemű borszőlőnk van. a szőlőt nem lehet felhasználni belőle mert sok benne a mag, de a leve isteni finom lett!
az aszalásról annyit, hogy én cseresznyét aszaltam kifeszített szúnyoghálón a napon, nekem sikerült. esetleg megpróbálhatod a szőlőszemeket is aszalni, csak valahogyan oldd meg, hogy a rovarok és a legyek ne tudjanak hozzáférni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!