Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » SOS! Ugye nem lehet "túlfőzni"...

SOS! Ugye nem lehet "túlfőzni" a húst?

Figyelt kérdés
Most csinálok gulyáslevest életemben először. Sertéscomb a husi, viszont már fél órája főzöm fedő alatt, és még mindig borzasztó rágós. Lehet, h "túlfőztem"? Vagy amúgy is több idő kell neki?
2011. jún. 17. 14:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet túlfőzni. a jelek szerint "öregebb" állat lehetett, fedő alatt, tartalék lángon főzd nyugodtan tovább. Bezöldségelted már? A srépa nem, de akrumpli az szét tud esni, azaz főni.
2011. jún. 17. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem fozte tul, hanem meg nem fozted eleget. Legalabb masfel ora kell hozza. Sertescombol nem szoktak gulyaslevest fozni, hanem marhahusbol.
2011. jún. 17. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Az, hogy ki miből szokott relatív. Én allergiás vagyok a marhahúsra (csalánkiütéses leszek tőle), így sertésből vagy pulykából főzöm. És ehető, sőt finom.

Vegyél ki fél óra múlva egy kis kocka húst, vágd félbe, és látni fogod, hogy puhult-e már. Ha még mindig rágósnak ítéled, főzd tovább. Egy húsos levesnek kell minimum 1,5 óra, míg elkészül. (Mondjuk ez függ az adagtól is.)


Üdv!

2011. jún. 17. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Akkor várok még türelemmel.

Nem, még nem tettem bele a zöldséget, csak feldarabolva áznak egy edényben.

Tudom, h a klasszikus gulyáslevest marhából főzik, viszont ugyanúgy szokták sertésből is, sőt, van, aki fele- fele arányban tesz bele marhát és sertést.

2011. jún. 17. 14:18
 5/7 anonim ***** válasza:
A zöldséget akkor tedd bele, amikor a húsról úgy érzed, hogy "félfövésben" van (össze tudod ugyan már rágni, de elég sokat kell rajta "dolgoznod".) Amikor pedig a zöldség van félfövésben, a krumplit akkor rakd hozzá. És amikor a krumpli is félig megfőtt, a tésztát akkor rakd bele. Legalábbis én így szoktam.
2011. jún. 17. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyet értek az előttem szólóval a bezöldségeléssel és a tésztával kapcsolatban. :)
2011. jún. 17. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a segítséget. Már a krumpli is fő a levesben, a husi pedig megpuhult (kb. 1,5 óra kellett hozzá).

Ha finom lesz (remélem, mert a barátomnak készül :), küldök mindenkinek virtuálisan egy tányérral!

2011. jún. 17. 15:57

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!