Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Eperlekvart szeretnek kesziten...

Eperlekvart szeretnek kesziteni. Valami jo receptet kuldenetek?

Figyelt kérdés
2011. máj. 31. 15:51
 1/5 anonim ***** válasza:
2011. máj. 31. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
ok, de jo fej vagy
2011. jún. 1. 13:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Egy másik kérdésre irtam le a receptemet,de ide is bemásolom:


kg eperhez 40-50 dkg cukor elég. Egy pici citrollé meg citromhéj nagyon kellemes izt ad neki. Ha bátrabb vagy, akkor kilónként 1 késhegynyi csiliport tegyél bele - nem lesz erös, de nagyon különleges és fimon lesz. (Esetleg csak egy adagba tegyél, próbaképpen).


Ahogy én fözöm, úgy gyorsabban megvan és finom is: az epret összetöröm - villával, fakanállal, nem kell pürének lenni, csak darabosabbnak. Hozzáteszem a cukrot és hütöben hagyom egy napot állni. Utána leöntöm a levét (egy tésztaszürön át), és a sürejét felfözöm, amig el kezd sürüsödni, forrón csavaros üvegekbe töltöm, száraz dunsztban hütöm ki. Nem kell bele semmilyen tartósitószer sem, ha tiszta üvegeket használsz, nem fog megromlani.

A leszürt levet vagy felforralva üvegekbe töltöm szörpnek, vagy esetleg zselésitö cukorral (amiben a legkevesebb a cukor) felfözöm eperzselének és ugyanúgy üvegekbe töltöm.

2011. jún. 1. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
koszi a receptet, tetszik
2011. jún. 1. 14:57
 5/5 anonim ***** válasza:
én a sárgabaracklekvárt is így főzöm,és mindig jó.
2011. jún. 1. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!