Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A paprikakrémet házilag is el...

A paprikakrémet házilag is el lehet késziteni? Lehet hogy furán hangzik, de nagyon érdekelne.

Figyelt kérdés
2009. febr. 26. 20:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

[link]


A másodikban tapasztalt paprikakrém-készítők receptjeit olvashatod.

2009. febr. 26. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Mármint itt a második!

2009. febr. 26. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Paprikakrém recept

Kategória:

Saláták, öntetek


Hozzávalók:

1 kg paprika

4 db csípős zöldpaprika

3 nagyobb fej hagyma

3 db csilipaprika

2 teáskanál ételízesítő

1 teáskanál tartósítószer

1 dl ecet

10 dkg cukor


Elkészítés:

A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, kicsumázzuk, majd felaprítjuk. Az erős- és csilipaprika magjait hagyjuk a zöldségben, hisz ez adja a krém erejét! A hagymát megpucoljuk, durvára reszeljük, majd az egészet összekeverjük, hozzáadva a fűszereket, valamint a tartósítószert is. Végül ledaráljuk, vagy összeturmixoljuk a masszát. Ezután egy lábasba tesszük, hozzáadjuk az ecetben elkevert cukrot, és állandó kevergetés mellett kis lángon kb 15 percig főzzük. A forró pépet tiszta üvegbe öntjük, és gondosan lezárjuk. Így tesszük bele egy főzőedénybe, és hevítjük 100 fokig. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Nem szabad azonnal felbontani, mert akkor könnyen megromlik, úgyhogy legalább egy hetet várjunk az első kóstolásig! Már csak azért is, mert akkorra érnek majd össze az ízek. :)

2009. febr. 28. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Paprika-krém pirítóshoz

Hozzávalók:

# 2 piros kaliforniai paprika,

# 1 paradicsom,

# 1 gerezd fokhagyma,

# fél vöröshagyma,

# kb. 3-5 evőkanál olívaolaj,

# fél tubus majonéz,

# só,

# bors


Elkészítés: A kaliforniai paprikát felszeletelem, és serpenyőben bőséges olívaolajon átsütöm mindkét oldalán, hogy jól megbarnuljon. A vége felé hozzáteszem a felvágott fokhagymát és vöröshagymát. Amikor megsült, botturmixszal összedarálom, majd kis tálba teszem, ahol megsózom, borsozom és beleteszem a majonézt. Piritósra kenve nagyon finom, tehetünk még rá főtt tojáskarikákat.

2009. febr. 28. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy nagymamitól örökölt receptem van.A piroshúsú paprikát ledarálod (lehet nyersen is de én előtte sütőben megsütöm és lehéjazom úgy nem lesz olyan darabos) akár ki is magozhatod teszel bele ízlés szerint csípőset is.Utána turmixolod v ledarálod és kilónként 20 dkg sóval elkevered.1 napig hagyod állninéha megkevered másnap üvegekbe töltve mehet a kamra polcára!Nem fog megromlani mert a só tartósítja,igaz az ételek sózásánál vigyázni kell.Akár zsíros v vajas kenyérre kenve is kitűnő!
2009. márc. 31. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!