A paprikakrémet házilag is el lehet késziteni? Lehet hogy furán hangzik, de nagyon érdekelne.
Paprikakrém recept
Kategória:
Saláták, öntetek
Hozzávalók:
1 kg paprika
4 db csípős zöldpaprika
3 nagyobb fej hagyma
3 db csilipaprika
2 teáskanál ételízesítő
1 teáskanál tartósítószer
1 dl ecet
10 dkg cukor
Elkészítés:
A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, kicsumázzuk, majd felaprítjuk. Az erős- és csilipaprika magjait hagyjuk a zöldségben, hisz ez adja a krém erejét! A hagymát megpucoljuk, durvára reszeljük, majd az egészet összekeverjük, hozzáadva a fűszereket, valamint a tartósítószert is. Végül ledaráljuk, vagy összeturmixoljuk a masszát. Ezután egy lábasba tesszük, hozzáadjuk az ecetben elkevert cukrot, és állandó kevergetés mellett kis lángon kb 15 percig főzzük. A forró pépet tiszta üvegbe öntjük, és gondosan lezárjuk. Így tesszük bele egy főzőedénybe, és hevítjük 100 fokig. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Nem szabad azonnal felbontani, mert akkor könnyen megromlik, úgyhogy legalább egy hetet várjunk az első kóstolásig! Már csak azért is, mert akkorra érnek majd össze az ízek. :)
Paprika-krém pirítóshoz
Hozzávalók:
# 2 piros kaliforniai paprika,
# 1 paradicsom,
# 1 gerezd fokhagyma,
# fél vöröshagyma,
# kb. 3-5 evőkanál olívaolaj,
# fél tubus majonéz,
# só,
# bors
Elkészítés: A kaliforniai paprikát felszeletelem, és serpenyőben bőséges olívaolajon átsütöm mindkét oldalán, hogy jól megbarnuljon. A vége felé hozzáteszem a felvágott fokhagymát és vöröshagymát. Amikor megsült, botturmixszal összedarálom, majd kis tálba teszem, ahol megsózom, borsozom és beleteszem a majonézt. Piritósra kenve nagyon finom, tehetünk még rá főtt tojáskarikákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!