Miért keseredik meg a kivi tejtermékkel érintkezve?
Próbáltam tejjel, natúrjoghurttal, gyümölcs joghurttal, tejszínnel.
A kivi volt darabolva, és paszírozva.
Minden esetben keserű lesz, pár perc múlva már érezhető, az idő múlásával pedig ez csak fokozódik.
Miért, és van e valami hechnológia, vagy adalékanyag, amivel ez elkerülhető?
esélytelen
pár hete csináltam kiviturmixot,kivit,twej,naturjoghurt,cukor...kapásból 1 litert csináltam,banánturmixból 10perc alatt elfogy kettőnknek...ebből 1-1 decit leerőltettünk,de áhh,borzasztó keserű
a sárgadinnye is megkeseredik, tavaly nyáron próbáltam belőle pudingos levest csinálni, ment a wc-be az egész..:(
ehetetlen keserű lett
"...Arra azonban figyelni kell, hogy a nyers kiviben lévő actinidin a fehérjéket idővel bontani kezdi. Így a tejet, tejszínt és a cukrászatban használt zselatin kollagénjét is, ami aztán elfolyósodik..."
Én is így jártam. Kivi-pisztácia sajttortát csináltam és míg este klassz finom íze volt, reggelre ez elszállt.
Forrás: [link]
" A kivit dinszteljük meg, mielőtt tejtermékekhez keverjük. Így a keserűséget okozó enzim lebomlik és a kivis turmix, túróhab, puding, gyümölcsrizs, joghurtos gyümölcssaláta... stb. nem lesz ehetetlen. (Ezáltal a kivi C-vitamin tartalmától is megszabadul, tehát elsősorban nyersen és tejtermék nélkül fogyasszuk.)
Ha mégis nyersen szeretnénk dekorálni vele valamilyen tejszármazékot is tartalmazó ételt, akkor a kettő közé tegyünk egy elválasztó réteget, pl. tortamázat, csokoládét, marcipánt... stb.
Használjunk kivi goldot. Az kevesebb enzimet tartalmaz, mint a zöld. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!