Érdemes elektromos pároló edényt venni? Könnyű használni?
Szia, én 2009 karácsonyán kaptam az enyémet, és nagyon szeretem. Nagyon könnyű használni és tisztítani is.
Praktikus, nem kell őrizni, 20 perc alatt kész benne a zöldség. Pl. csöves kukoricát is ebben főzöm. :)
De egy-két dolgot tudnod kell:
1. Nem lehet, és nem is kell sózni benne a zöldségeket. A répának répa íze van, a borsónak borsó. De ha te az agyonsózott kajákat szereted, nem fog bejönni. (A rizst és húst lehet sózni.)
2. Nagyon finom ropogós marad minden, nem fő sz*rrá a zöldség, mint pl. egy húslevesben. A szüleimnek nem jött be, azt mondták, "nyers", pedig nem volt nyers. (De ők maradiak, krumpli rántott hússal, pörkölt rizzsel, kb. ennyi, amit szeretnek.)
3. A párolt hústól ne várj csodákat, főtt hús íze lesz. Én leginkább zöldségpárolásra és rizs/bulgurfőzésre használom.
Köszönöm, hogy írtál, ráadásul nagyon jó tanácsokat!
én főleg azért szeretnék ilyen kütyüt, mert egészséges(ebb)en szeretnék főzni a családomnak. 2 éves a fiam, 1 a lányom, az apjuk pedig olyan ízlésű, mint a szüleid :)
a gyerekeimet viszont szeretném rászoktatni a zöldségfogyasztásra. gáztűzhelyen mindig elszúrom a párolt zöldséget :)
Köszönöm még egyszer és ha még van valakinek tapasztalata, kérem, írjon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!