Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mire használható fel a gyömbér...

Mire használható fel a gyömbér püré?

Figyelt kérdés

750g boltban vásárolt gyömbér pürét kaptam. Nem friss gyömbér, nem por, hanem konkrétan püré! A gyömbért egyébként sem ismerem.

Elsősorban süteményötlet lenne jó, vagy egyéb étel esetleg ital recept. Neten nem találtam ilyesmit és nem tudom mifélét kísérletezzek vele, mert nem ismerem az ízét és hatását, stb... Szóval mire való ez a püré?


2010. dec. 29. 19:07
 1/5 anonim ***** válasza:

én még soha nem hallottam gyömbér püréről. fagyasztott?


A gyömbér egy elég erős aromájú fűszer, mely levesekbe, ragukba, süteményekbe, italokba szoktak rakni ízesítésként... de nem kilószám, és nem ilyen nagy mennyiségben.


de 750 gramm egy kicsit soknak tűnik így elsőre.



Máskor vegyél inkább friss gyömbért 10-15 dkg-ot azt könnyen fel tudod használni, mielőtt rajtad marad.

2010. dec. 30. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Erről van szó pontosan:


[link]


Nem vettem, kaptam.

Bárkinek van jó receptötlete, akár a későbbiekben is, írjon!

Még nem nyitom ki egy ideig. :)

Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. jan. 2. 16:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Süteménybe nem használnám (abba inkább porított gyömbért tennék, mondjuk mézeskalácsba egy keveset).

Viszont felhasználhatod ázsiai ételekhez: thai csirkeleves (citromfűvel, kókusztejjel), ananászos rizssaláta, pikáns lencsefőzelék, stb.

2011. jan. 20. 03:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Azóta kinyitottam, megkóstoltam. Teljesen más ízvilágot képzeltem előtte... :) Tényleg nem sütibe való cucc.


Elkezdtem levesekbe rakni, előbb-utóbb csak elfogy.

Ez a pikáns lencsefőzelék is jó ötlet! Köszi!

2011. jan. 20. 10:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Röviden elmondom, én hogy csinálom ezt a lencsefőzeléket:


* Az éjjelre beáztatott lencséről leöntöm a vizet és olajon pirított vöröshagymán kicsit megfuttatom, majd felöntöm friss vízzel és félkeményre főzöm;

* teszek hozzá sót, borsot, durvára tört ánizsmagot, babérlevelet és fokhagymát, majd puhára főzöm;

* kiszedem a babérlevelet és a lencse FELÉT egy másik edényben botmixerrel krémesre pürésítem. Teszek hozzá egy kis extra szűz olivaolajat, két evőkanál tejfölt, kurkumát, gyömbért és egy nagyon pici tormát;

* visszaöntöm az egészben hagyott lencséhez, összekeverem és még egyet forralok rajta;

* a tányérban a főzelék tetejét meg lehet öntözni egy kis lime-lével, olivaolajjal és jól mutat rajta meg illik is hozzá a friss mentalevél (nem sok).

2011. jan. 20. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!