Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit készítsünk marhanyelvből?

Mit készítsünk marhanyelvből?

Figyelt kérdés

Ismerős marhát vágott.Mi elkértük a fejet,a farkot a csülköket és a pacalt.Általában tudjuk,mit hogy kell...

-A marhanyelvre azomban nem találtunk csak flinc-flancos recepteket.

--Írjatok egyszerű,de finom "recepte(ke)t !


2010. dec. 25. 09:53
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Mi teljesen egyszerüen sóban, bors, babérleveles vizben puhára főzzük, és nagyon finom hidegen. Csináltunk már vadast is. Pörköltnek is jó. Szaftos ragunak.
2010. dec. 25. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
főtt,füstölt marhanyelv isteni finoooom
2010. dec. 25. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
Készítsd el vadasnak! Nem bánod meg.
2010. dec. 25. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
Vagy - ha úgyis van tüdő - a szalontüdőbe is nagyon finom, csak kétszer annyi ideig kell abálni.
2010. dec. 25. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 A kérdező kommentje:

"Melósra" sikerült az ünnep,de nem bánjuk...Sajna a tüdőt nem kaptuk meg.

Megyek pacalt csíkozni/17,3 kg/


Köszönöm mindenkinek a tanácsokat !

További BOLDOG KARÁCSONYT !!!

2010. dec. 25. 14:13
 6/18 A kérdező kommentje:

Ezt választottuk....

Hozzávalók: két darab marhanyelv, 1 fej

vöröshagyma, 3 db. sárgarépa, 2 db. petrezselyem gyökér, só, bors, 1-2 dl. fehér

bor, 2 evőkanál cukor, 4-5 db. babérlevél, két csapott evőkanál liszt, egy bögre

tej.


Elkészítés: A marhanyelveket megmossuk és

odatesszük főni. Fövés közben a kialakult habot leszedjük. A nyelveket kb. 1

órát főzzük és utána kitesszük hűlni. Ha már megfogható akkor letakarítjuk a

fehér bőrréteget róla. Ezután a nyelveket feldaraboljuk, falatnyi darabokra és a

megtisztított, megmosott zöldséggel, sóval, borssal, babérlevéllel visszatesszük

főni azzal a lével amiben a nyelvek megfőttek. A lé két három ujjnyira lepje be

a húsokat. Ha felforrt akkor kislángra vesszük a tüzet. Ha megpuhult a zöldség a

húsokat kiszedjük és a zöldséget péppé turmixszoljuk. A babérleveleket vegyük

ki belőle. A cukrot egy kis edényben felrakjuk a tűzre karamelizálni. Világos

barnára pirítjuk, vigyázva arra, hogy ne égjen meg. Ha kész felöntjük a borral

és addig forraljuk amíg a cukor el nem olvad. Ezt beleöntjük a turmixolt

zöldségekbe a hússal együtt. Feltesszük forrni a kályhára, vigyázva, hogy oda ne

égjen. A lisztből meg a tejből sima habarást készítünk és ezt is bele öntjük. Az

egészet még 10-15 percig főzzük. Ha kész akkor tésztával vagy krokettal tálaljuk

2010. dec. 25. 14:42
 7/18 anonim ***** válasza:
0%
Undorító, legalább karácsonykor ehetnétek rendes húst nem egy nyelvet.
2010. dec. 25. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 A kérdező kommentje:
...meg főtt marhagyomrot,amibe belefőztül a lábait,amelyeket szalagfűrészel vágtam össze...!
2010. dec. 25. 17:29
 9/18 A kérdező kommentje:
.>főztük
2010. dec. 25. 17:30
 10/18 doboszoli ***** válasza:

Kedves undorkodó, meg tudnád indokolni, hogy mivel "alábbvaló" a nyelv a combnál? Láttál már te élőben igazi sz.rcsimbókos marhacombot? Mert az többnyire olyan.

Idióta...

2010. dec. 25. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!