Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan, milyen módszerrel...

Hogyan, milyen módszerrel lehet a legegyszerűbben lekvárt, szörpöt befőzni fosókából?

Figyelt kérdés

Idén meggyből és cseresznyéből raktam el szörpöt, lassú présen átnyomva magozás után. Fosókát nem szeretném kimagozni, hatalmas munka lenne, mert nem magleváló.

Ha felfőzöm, akkor lejön a gyümölcshús és a héja a magjáról? Mennyi ideig kell főzni ehhez? Ha lejön a magról a gyümölcs, akkor utána szörphöz átszűrve túl darabos lenne? Turmixolással is túl darabos lenne? Vagy a lassú prést kellene használni, de ha szétfőtt a gyümölcs, akkor van értelme egyáltalán?



júl. 8. 15:36
 1/4 anonim ***** válasza:
7%

Nem fogod tudni fozes utan szetvalasztani.

Elotte kell. Akar vagdosassal a mag korul

júl. 8. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
61%
A meggymagozóval szoktam kimagozni. De főzés után is lehet paszírozni, de az nagyon babra munka.
júl. 8. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Nyilván főzés után lejön a magról.Némileg darabos lesz de nem számottevő.
júl. 9. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Megpróbáltam ma végül és nagyon pozitív tapasztalatom van. Ezentúl legalább tudom, hogyan kell. Igaz krumplinyomóval kissé összetörtem és kis vízzel felraktam főzni, szuperül lejött a magról. Persze gyümölcshús darabok is maradtak benne, de átszűrés után szuperül a leve maradt. Szörp lett belőle végül, az első adagból.
júl. 9. 14:15

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!