Hogyan, milyen módszerrel lehet a legegyszerűbben lekvárt, szörpöt befőzni fosókából?
Figyelt kérdés
Idén meggyből és cseresznyéből raktam el szörpöt, lassú présen átnyomva magozás után. Fosókát nem szeretném kimagozni, hatalmas munka lenne, mert nem magleváló.
Ha felfőzöm, akkor lejön a gyümölcshús és a héja a magjáról? Mennyi ideig kell főzni ehhez? Ha lejön a magról a gyümölcs, akkor utána szörphöz átszűrve túl darabos lenne? Turmixolással is túl darabos lenne? Vagy a lassú prést kellene használni, de ha szétfőtt a gyümölcs, akkor van értelme egyáltalán?
júl. 8. 15:36
1/4 anonim válasza:
Nem fogod tudni fozes utan szetvalasztani.
Elotte kell. Akar vagdosassal a mag korul
2/4 anonim válasza:
A meggymagozóval szoktam kimagozni. De főzés után is lehet paszírozni, de az nagyon babra munka.
3/4 anonim válasza:
Nyilván főzés után lejön a magról.Némileg darabos lesz de nem számottevő.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Megpróbáltam ma végül és nagyon pozitív tapasztalatom van. Ezentúl legalább tudom, hogyan kell. Igaz krumplinyomóval kissé összetörtem és kis vízzel felraktam főzni, szuperül lejött a magról. Persze gyümölcshús darabok is maradtak benne, de átszűrés után szuperül a leve maradt. Szörp lett belőle végül, az első adagból.
júl. 9. 14:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!