Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Zöldségek és gyümölcsök...

Zöldségek és gyümölcsök általában hol élnek tovább rohadás nélkül: nejlon zacskóba zárva vagy szabadon?

Figyelt kérdés
Persze tudom, hogy attól is függ talán, hogy mi az, meg hogy hűtőbe is tehetném, de most általánosságban kérdezem és csak e két opció között

máj. 29. 07:49
A kérdező szavazást indított:
nejlonzacskóba zárva
szabadon, a pulton vagy a rácsos állványon
19 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
62%
Hűtőben szabadon
máj. 29. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
78%

Ha Nejlonba rakod, akkor sokkal hamarabb berohad.

Az ideális hely a pince, ami hűvös és napfénytől zárt, de mivel nincs mindenkinek így a spájzban egy ládában és lehetőség szerint elkülönítve. Érdemes időnként ellenőrizni őket, mert ha egy rohadásnak indul akkor a többi is berohad hamarabb tőle. (Bár ez nem tudom mennyire igaz, de én figyelni szoktam.)


Ha nincs lehetőséged akkor ne tarts sok zöldséget otthon, mert tényleg elrohadnak.

máj. 29. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
62%

Attol fugg melyik. Gyumolcsok hutoben, lyukas alju edenyben, szabadon. En pl eper meg kisebbek alá teszek egy reteg papirtorlot hogy beszivja a parolgo nedvesseget es igy kesobb romlik

Leveles zoldek zart dobozban szinten papirtorlovel

Tobbi zoldseg szabadon

máj. 29. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 A kérdező kommentje:

A doboz miért jobb, mint a bolti nejlonzacskó?


A hűtőt meg tényleg igyekszem elkerülni: nem szeretem, ha hideg a zöldség vagy gyümölcs, amikor eszem, de tudom, hogy lényegesen tovább él mind hűtőben. Banánokat hűtőbe szoktam tenni, ha már nagyon barnulnak pl., és akkor sem szeretem, hogy hidegen eszem, még nyáron sem.


De az is igaz, hogy nem tudok egyfolytában vásárolni sajnos munka mellett...

máj. 29. 08:16
 5/15 anonim ***** válasza:
77%

Azért jobb nem zacskóba tenni, mert

tud párologni és párás környezetben a gombák/penész sokkal hamarabb megél... ha beteszel hagymát vagy valamit zacskóba és meleg van, akkor nézd meg hogy belülről nedves a zacskó.. ha zárva van.

máj. 29. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
70%

Nehéz kérdés mert szabadon pár nap alatt összefonnyad,nejlonban rohad .

Maradnék a nejlonban a lehető leghűvösebb helyen a kamrában.

máj. 29. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!


A zárt doboz ötlete még érdekel! Fadoboz? Faláda?

máj. 29. 08:48
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

A fa a legrosszabb ötlet. Egyszer penészedik benne valami es az egész ládát dobhatod ki. Nem szellőzik semennyire és szív magába mindent.


A banán egyébként hűtőben hakarabb barnul mint szobahőn.


Ha pedig 24 foknál melegebb van nálad (ami nyáron lesz is) akkor bármit csinálsz, szobahőn max pár napot fog bírni

máj. 29. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Zárt doboz pont ugyanolyan rossz mint a nejlon. A friss áru folyamatosan gázooat bocsát ki magából ahogy tovább érik. Ha le van zárva, ezek bent maradnak és rohasztják
máj. 29. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a zacskóba mindig hamar belerohadnak a dolgok.

Amennyire emlékszem, a nagyszülöknél pl. a pincében (klasszikus régi borospince) az alma nagyon sokáig elállt a sötétben a magas páratartalom miatt, illetve a répát meg krumplit homokba temették lent a picében, télre így voltak eltéve a dolgok.

máj. 29. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!