Zöldségek és gyümölcsök általában hol élnek tovább rohadás nélkül: nejlon zacskóba zárva vagy szabadon?
Ha Nejlonba rakod, akkor sokkal hamarabb berohad.
Az ideális hely a pince, ami hűvös és napfénytől zárt, de mivel nincs mindenkinek így a spájzban egy ládában és lehetőség szerint elkülönítve. Érdemes időnként ellenőrizni őket, mert ha egy rohadásnak indul akkor a többi is berohad hamarabb tőle. (Bár ez nem tudom mennyire igaz, de én figyelni szoktam.)
Ha nincs lehetőséged akkor ne tarts sok zöldséget otthon, mert tényleg elrohadnak.
Attol fugg melyik. Gyumolcsok hutoben, lyukas alju edenyben, szabadon. En pl eper meg kisebbek alá teszek egy reteg papirtorlot hogy beszivja a parolgo nedvesseget es igy kesobb romlik
Leveles zoldek zart dobozban szinten papirtorlovel
Tobbi zoldseg szabadon
A doboz miért jobb, mint a bolti nejlonzacskó?
A hűtőt meg tényleg igyekszem elkerülni: nem szeretem, ha hideg a zöldség vagy gyümölcs, amikor eszem, de tudom, hogy lényegesen tovább él mind hűtőben. Banánokat hűtőbe szoktam tenni, ha már nagyon barnulnak pl., és akkor sem szeretem, hogy hidegen eszem, még nyáron sem.
De az is igaz, hogy nem tudok egyfolytában vásárolni sajnos munka mellett...
Azért jobb nem zacskóba tenni, mert
tud párologni és párás környezetben a gombák/penész sokkal hamarabb megél... ha beteszel hagymát vagy valamit zacskóba és meleg van, akkor nézd meg hogy belülről nedves a zacskó.. ha zárva van.
Nehéz kérdés mert szabadon pár nap alatt összefonnyad,nejlonban rohad .
Maradnék a nejlonban a lehető leghűvösebb helyen a kamrában.
Köszi mindenkinek!
A zárt doboz ötlete még érdekel! Fadoboz? Faláda?
A fa a legrosszabb ötlet. Egyszer penészedik benne valami es az egész ládát dobhatod ki. Nem szellőzik semennyire és szív magába mindent.
A banán egyébként hűtőben hakarabb barnul mint szobahőn.
Ha pedig 24 foknál melegebb van nálad (ami nyáron lesz is) akkor bármit csinálsz, szobahőn max pár napot fog bírni
Nekem a zacskóba mindig hamar belerohadnak a dolgok.
Amennyire emlékszem, a nagyszülöknél pl. a pincében (klasszikus régi borospince) az alma nagyon sokáig elállt a sötétben a magas páratartalom miatt, illetve a répát meg krumplit homokba temették lent a picében, télre így voltak eltéve a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!