Kézi, zsinórós aprítóval mennyire lehetséges földimogyót aprítani?
Házilag szeretnék mogyoróvajat készíteni, viszont máris van egy kisebb problémám; nincs elektromos késes aprítóm. Ellenben találtam egyet, ami kézi, zsinórós (márkája, delimano, még anno a cba-ban vettem ilyen szezonális kedvezménnyel, ha jól emlékszem).
Utánanéztem az interneten, hogy a hagymán és egyéb zöldségeken kívül másra is használható-e, és ha minden igaz magvakra is jónak kell lennie. Viszont kissé tartok attól, hogy túl nehezen vinné a keményebb földimogyorókat. Meg persze, gondolom nem is tudná olyan nagyon kis darabokra összevágni, mint egy elektromos késes aprító...
Várom a tanácsokat, avagy bármit, ami egy kicsit is segítő szándékú. Hátha volt más is hozzám hasonlóan elvetemült és kipróbálta otthon a fent említett módon elkészíteni.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Behúzózsinóros szerkezet, rokonnál láttam én is. Hasonló a motorindítókhoz (csónakmotor, láncfűrész stb.), azaz ráncigálni kell.
De amikor nagyon teleraktuk hagymával, abba is majdnem beleszakadt, ki kellett venni pár darabot.
Noha egyébként hagymát nagyon jól darabol / kockáz.
Mogyorót nem próbáltunk vele.
Köszönöm, akkor nem próbálom meg véletlenül sem.
Diódarálóval? Ilyen régi, ezerszázéves darálónk van, fém henger, meg test, és úgy kell kézzel tekerni... Dióra tökéletes. Eddig eszembe sem jutott, hogy mogyoróra is jó lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!