A lazac sütését miért bőrével lefelé kell kezdeni?
Figyelt kérdés
Az összes profitól ezt hallom h serpenyőben először mindig a bőrös oldalával kell kezdeni a sutest. De indoklást sosem hallok h miért is, mi van ha először a másik oldalat sutom és úgy a bőrét, végeredmény hasonló ha nem ugyanaz.2023. júl. 4. 20:39
1/4 anonim válasza:
Mert ha késöbb kerül a böre a serpenyö aljára, akkor odaég, nem tudod úgy megfordítani, hogy egyben rajta maradjon
2/4 anonim válasza:
Mert sütni akarják a bőrét, nem főzni.
3/4 anonim válasza:
Osszehuzza a hő a bőrt, egyben tartja a húst.
Illetve így a bőr rögtön megpirul. Ha felül van, inkább főni kezd alulról és utólag kell pirítani
4/4 anonim válasza:
Arról nem is beszélve, hogy zsírt enged ki, így a fordítás után már saját zsírjában sütheted a másik oldalát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!