Kávéfőzéskor tulzásbaviszem, ha kimegyek a konyhából, mert kis félelem van bennem?
Nem megyek ki, hanem készítem a reggelimet.
Ha ilyesmitől is félnék, az egész napom rettegésben telne, hogy mikor esik a fejemre az utcán egy erkély, vagy szalad fel a járdára egy autó.
Mentálisan rendben vagyok, nem keresem az alkalmat a rettegésre.
Nagymamámnál 2x robbant fel régen egy 4 személyes. Meg mesélte, hogy fiatalabb korában főzték a kávet és felrobbant, hatalmasat szólt, ott ültek a konyhába, több asszony beszélgettek régi falusi szóval "tanyáztak" és oda közéjük vágódott le a kávéfőző. Meg mondom 2x robbant fel jelenlétemben.
Tisztában vagyok vele, hogy nemigen robban fel, csak elővigyázatos vagyok, ha mégis, ne legyek ott.
Pedig a kotyogós a legjobb kávéfőző, a legjobb, legerősebb, legfinomabb kávét főzi.
Nem főz erős kávét, csak azt érzed, hogy a rossz főzési technia miatt ég benne a kávé. Ugye felrakod melegíteni és közben pirul még a benne levő alapból pörkölt kávé. Ez ad neki még egy kellemetlenebb ízt és illatot, amit sokan úgy érzékelnek, hogy ez erősebb. De lehet alapból "erősebb" kávét amit le tudsz főzni mással is és ugyan azt az élményt kapod vissza.
Ha ennyire félsz akkor javaslom ezt.
Azt elmondanám, hogy hogyan lehet jó kávét főzni, meg megoldani, hogy ne robbanjon fel, de úgy nem lenne meg neked az égett íz, amit meg már lehet nem szeretnél.
Igen, ráadásul tök irreális a félelmed, de hát kinek mi.
Normálisan használva semmi baja nem lesz a kávéfőzőnek, fel sem robban, meg semmi.
30 éve használunk kotyogóst, egyszer sem robbant fel. Csak szakszerűen kell használni. Nem szabad agyontömni kávéval, nem az a cél, hogy eltömítsd a víz útját. Amennyi kényelmesen belefér, esetleg lazán, enyhén púpozva. De nem úgy, hogy alaposan beletömködöd, hogy minél több kávé vérjen bele.
Illetve néha nem árt vízkőtleníteni, és a biztonsági szelep fölé ne kerüljön már víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!