Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tudnák gombát termeszte...

Hogyan tudnák gombát termeszteni házilag?! Mindent meg hallgatok és egyáltalán lehet télen is?

Figyelt kérdés
2010. okt. 5. 16:44
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Oksa de ott tartunk hogy hol lehet be szerezni ilyen gombaspórát vagy mit !? és lehet egyáltalás télen termeszteni ?
2010. okt. 6. 13:55
 12/16 hollófernyiges ***** válasza:
83%
A Tescoban vagy Sparban is láttam már gombadobozokat, ha télen tudsz neki stabil 17 fokot és magas páratartalmat biztosítani akkor lehet. Sok kistermelő is van (főleg vidéken) akik árulnak gombazsákot pár ezer forintért, a gugli a barátod :)
2010. okt. 6. 15:51
 13/16 Phoney ***** válasza:
83%

szerintem meg valahol muszáj vagy elkezdeni, szóval gondolom dobozzal kezded majd, aztán ha az megnő, akkor annak a spóráit felhasználhatod.

ez olyasmi, mint hogy muszáj vagy bolti élesztővel kezdeni, ha kovászos kenyeret akarsz...

2010. okt. 6. 15:51
 14/16 A kérdező kommentje:
Oké ha van gombám és a sporáit hogyan gyüjtöm be ?
2010. okt. 6. 16:03
 15/16 anonim ***** válasza:
64%

Mikor megérnek a spórák, könnyen kiszóródnak a lemezek közül. Egy fehér papírlapra érdemes kirázni, hogy jól látszódjanak, és valami tárolóba önteni (pl. én a magokat üres pezsgőtablettás dobozokba vagy kis nejloncsomagba szoktam, de lehet hogy ehhez túl nagy) A bolti csiperkét szerintem még spóraérés előtt leszedik, így abból nem valószínű, hogy lesz.

De ahogy egy előttem szóló is írta, a micélium is jó megoldás.

Harmadik opció, hogy rendelsz a netről spóralenyomatot (amit le kell kapirgálni a lapról amin van) vagy spóraoldatot. Elméletileg ezeket laborvizsgálatokhoz használják, de kezdeni ezzel is lehet tenyészetet.

Mikor meg a táptalajba oltanád, először felforralt majd lehűtött vízbe kevered (vagy fogod a spóraoldatot), és azt mondjuk fecskendővel beleszurkálod, beoltod a közegbe.

2010. okt. 6. 16:19
 16/16 anonim válasza:
69%
Mennyi HÜLYESÉGET tudnak leírni egyes emberek.
2012. aug. 25. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!