Mi a teendő ilyenkor?
Sürgős!
Nagyobb mennyiségű burgonyasalátát készítettem.
Valahogy nagyon elborsoztam, annyira csípős lett, hogy szinte már egy kanál tol ég a szám.
A majonézt még nem készítettem el, vajon az semlegesíteni fogja az ízét?
Vagy nem éri meg, hogy megpróbáljam és inkább csináljak egy újabb adagot?
Hogyan tudom semlegesíteni a bors erősséget?
Mire tettél annyi borsot, hogy ehetetlen lett?!
Az üres főtt krumplira?!?
Ennyire béna csak nem lehet senki...
Ne aggódj, megesik az ilyen, a borsszóró teteje lejár, beleesett.
Legalább nem szerecsendió, mert attól be lehet állni istenesen hogy a mentő visz el (ez 100% vérkomoly).
A nagyobb csombókat kanalazd le róla, szitában öblítsd át, aztán fűszerezd újra minden mással.
Igen, lemosni elég undorító, de erről másnal nem kell tudnia 🤫😉
A majonéz esztétikailag feljavítja, nem lesz gáz.
Ízesíteni amúgy a majonézt kell, és úgy összekeverni a krumplival.
Mivel ha külön külön kevergeted össze mindennel, akkor a végére összetörik.
Tehát krumpli, rá a forrázott félkarika hagyma, rá a majonéz, akár ízesítve, akár anélkül. Ha anélkül, akkor rá az ízesítők, fűszerek, aztán 1 keverés, és kész.
Most szerencsédre másképp csináltad, így még menthető.
Nem, a majonéz ilyen durva túl ízesítést biztos, hogy nem fog elvenni!
Öblítsd le róla a borsot egy szűrőben!
" lemosni elég undorító,"
Ez igaz, viszont a krumpli keményítője még utólag is dolgozik egy kicsit, plusz ezek a bolti kész majonézek bőven elbírnak némi hígítást, szóval a végeredmény valóban lehet még jó.
A kevergetést, mechanikai behatásokat mérsékelném ahol lehet, mert ilyen extra átmosásoktól , ha puhára főtt a krumpli, hamar gusztustalanra összetörhet. Úgyhogy csak kíméletesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!