Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a teendő ilyenkor?

Mi a teendő ilyenkor?

Figyelt kérdés

Sürgős!

Nagyobb mennyiségű burgonyasalátát készítettem.

Valahogy nagyon elborsoztam, annyira csípős lett, hogy szinte már egy kanál tol ég a szám.

A majonézt még nem készítettem el, vajon az semlegesíteni fogja az ízét?

Vagy nem éri meg, hogy megpróbáljam és inkább csináljak egy újabb adagot?


Hogyan tudom semlegesíteni a bors erősséget?



2022. dec. 24. 09:46
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Mosd le a krumplit!
2022. dec. 24. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
29%

Mire tettél annyi borsot, hogy ehetetlen lett?!

Az üres főtt krumplira?!?

Ennyire béna csak nem lehet senki...

2022. dec. 24. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Le kell mosni,még jó hogy nincs rajta a majonéz.
2022. dec. 24. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, megesik az ilyen, a borsszóró teteje lejár, beleesett.


Legalább nem szerecsendió, mert attól be lehet állni istenesen hogy a mentő visz el (ez 100% vérkomoly).


A nagyobb csombókat kanalazd le róla, szitában öblítsd át, aztán fűszerezd újra minden mással.


Igen, lemosni elég undorító, de erről másnal nem kell tudnia 🤫😉

A majonéz esztétikailag feljavítja, nem lesz gáz.

2022. dec. 24. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ízesíteni amúgy a majonézt kell, és úgy összekeverni a krumplival.

Mivel ha külön külön kevergeted össze mindennel, akkor a végére összetörik.


Tehát krumpli, rá a forrázott félkarika hagyma, rá a majonéz, akár ízesítve, akár anélkül. Ha anélkül, akkor rá az ízesítők, fűszerek, aztán 1 keverés, és kész.


Most szerencsédre másképp csináltad, így még menthető.

Nem, a majonéz ilyen durva túl ízesítést biztos, hogy nem fog elvenni!

Öblítsd le róla a borsot egy szűrőben!

2022. dec. 24. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

" lemosni elég undorító,"


Ez igaz, viszont a krumpli keményítője még utólag is dolgozik egy kicsit, plusz ezek a bolti kész majonézek bőven elbírnak némi hígítást, szóval a végeredmény valóban lehet még jó.

A kevergetést, mechanikai behatásokat mérsékelném ahol lehet, mert ilyen extra átmosásoktól , ha puhára főtt a krumpli, hamar gusztustalanra összetörhet. Úgyhogy csak kíméletesen!

2022. dec. 24. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen a majonézt ízesítsd mert rátapad a krumplira a bors és nem oszlik el.
2022. dec. 24. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!