Csiperke mellé milyen, általánosan kapható gombát használjak?
Lehet kapni szárított erdei gombakeveréket vagy szárított vargányát is. Csak ezeket jól nézd meg, hogy mikor járnak le, illetve, hogy nem molyosak-e?
Én kávédarálóban szoktam ledarálni, és gombaporként használom el.
A vargánya tényleg nagyon finom.
A vargánya inkább megosztó, elég karakteres, valaki vagy nagyon szereti, vagy nagyon utálja, van egy egyedi markáns íze, ami nem az a tipikus gomba íz. Úgyhogy vargányából egyszerre ne vegyél sokat, inkább csak kóstolónak.
Amit a csiperke mellett általában árulnak frissen, az a laskagomba, ez is termesztett, tehát élelmiszer boltokban általában van, ízre nem túl erős.
Szintén a szegfűgombát javaslom én is, kellemes aromás gomba, a rókagomba is nagyon jó, bár az utóbbi időben elég drágán adják.
Vagy olyan is szokott lenni fagyasztva, hogy vegyes erdei mix, az is jó, csak nézd meg az összetételét.
Mert szokott olyan lenni, hogy az erdei mixnek a felét csiperke teszi ki, az úgy nyilván nem túl jó vétel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!