Mit főzzek totál kezdőként a koliba?
Valami gyors, nem bonyolult kellene.
Főzési tapasztalataim a mikrohullámú sütőnél megállnak nagyjából, otthon annyira nem hagytak főzni, gimis koliba nem volt erre szükségem, mert volt menza. Szóval mondjuk azt, hogy nem igazán értek a főzéshez. Viszont nem is akarok örökké szendvicsen, pirítóson, zacskóslevesen élni, szóval kéne valami jó, ami könnyű, illetve ne tartson sokáig, mert lehet nagy a sor a konyhába és nem tartanék fel ezzel senkit túlságosan. :D
Hát...függ attól milyen a felszereltsége a koli konyhájának, mennyi a kereted rá,mennyire változatosan szeretnél...
A tésztákat én is javasolnám, azokat sokféleképp lehet kombinálni.pl.üveges szószokkal,paradicsomos vagy akár pesto, tonhalkonzerv,szardínia, a klasszikusok grízes,diós-lekváros,sajtos-tejfölös.
Ha mondjuk szereted a gombát, megpiríthatod egy serpenyőben pár darab burgonyával, kis só és bors,hamar megvan.
Ha szereted a rántott dolgokat,lehet kapni fagyasztottat is,amit csak ki kell sütni,pl.karfiol,gomba,brokkoli,hal.
A főzelékeket én is javasolnám, pl.sárgaborsó,attól talán nincs is olcsóbb,és hamar kész.
Tejbegríz, akár zabpehely búzadara helyett,az sem sok idő.
Mélyhűtött szilvás
gombóc,nudli,túró gombóc...
de talán majd találsz barátokat ott a konyhában is,és együtt is lehet,akár költségeket is megosztani,vagy elején kis segítséget kérni.
Ha esetleg sütő is van, később lehet akár rakottas dolgokat is, pl.rakott burgonya,cukkini...
Normális tűzhely az van, tehát nem csak egy kis főzőlap van. Meg azon kívül van mikró. Meg van kenyérpirító, melegszendvics sütő, vízforraló, de ezek ahogy észrevettem elég tré állapotban, mert valaki mindig retkesen hagyja, én meg más mocskát nem akarom vakarni, szóval ezeket mellőzném.
Eddig edények és ilyenek terén van bent egy kb négy literes kis fazekam. Szóval tésztákat biztos tudok csinálni, meg tojást és krumlit főzni. (Ezek azok, amiről tudom, hogy tudom)
Gombákért nem rajongok, alapvetően megeszem, ha otthon az van a családi ebéden, de magamnak tuti nem csinálnék önszántamból semmi gombásat.
"Aztán elfődögél magának, addig a többiek már tudnak ott dolgozni."
Dolgozni... Főzni szeretnének, de amíg az ott elfődögél, addig pont nem tudnak főzni miatta...
Kérdező, találtál valami jó kifőzdét a környéken? ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!