Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit főzzek totál kezdőként a...

Mit főzzek totál kezdőként a koliba?

Figyelt kérdés

Valami gyors, nem bonyolult kellene.

Főzési tapasztalataim a mikrohullámú sütőnél megállnak nagyjából, otthon annyira nem hagytak főzni, gimis koliba nem volt erre szükségem, mert volt menza. Szóval mondjuk azt, hogy nem igazán értek a főzéshez. Viszont nem is akarok örökké szendvicsen, pirítóson, zacskóslevesen élni, szóval kéne valami jó, ami könnyű, illetve ne tartson sokáig, mert lehet nagy a sor a konyhába és nem tartanék fel ezzel senkit túlságosan. :D

2022. szept. 8. 12:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
76%
Bolognai mártást. Dobozokban le is fagyaszthatod, két hét múlva is elő lehet venni és friss tésztával korrekt ebéd lesz.
2022. szept. 8. 23:22
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Mac&cheese pl. Ha unod a zacskós levest dobd fel kis zöldség tojás stb.
2022. szept. 9. 00:31
 13/17 anonim ***** válasza:

Hát...függ attól milyen a felszereltsége a koli konyhájának, mennyi a kereted rá,mennyire változatosan szeretnél...

A tésztákat én is javasolnám, azokat sokféleképp lehet kombinálni.pl.üveges szószokkal,paradicsomos vagy akár pesto, tonhalkonzerv,szardínia, a klasszikusok grízes,diós-lekváros,sajtos-tejfölös.

Ha mondjuk szereted a gombát, megpiríthatod egy serpenyőben pár darab burgonyával, kis só és bors,hamar megvan.

Ha szereted a rántott dolgokat,lehet kapni fagyasztottat is,amit csak ki kell sütni,pl.karfiol,gomba,brokkoli,hal.

A főzelékeket én is javasolnám, pl.sárgaborsó,attól talán nincs is olcsóbb,és hamar kész.

Tejbegríz, akár zabpehely búzadara helyett,az sem sok idő.

Mélyhűtött szilvás

gombóc,nudli,túró gombóc...

de talán majd találsz barátokat ott a konyhában is,és együtt is lehet,akár költségeket is megosztani,vagy elején kis segítséget kérni.

Ha esetleg sütő is van, később lehet akár rakottas dolgokat is, pl.rakott burgonya,cukkini...

2022. szept. 10. 18:37
 14/17 A kérdező kommentje:

Normális tűzhely az van, tehát nem csak egy kis főzőlap van. Meg azon kívül van mikró. Meg van kenyérpirító, melegszendvics sütő, vízforraló, de ezek ahogy észrevettem elég tré állapotban, mert valaki mindig retkesen hagyja, én meg más mocskát nem akarom vakarni, szóval ezeket mellőzném.

Eddig edények és ilyenek terén van bent egy kb négy literes kis fazekam. Szóval tésztákat biztos tudok csinálni, meg tojást és krumlit főzni. (Ezek azok, amiről tudom, hogy tudom)

Gombákért nem rajongok, alapvetően megeszem, ha otthon az van a családi ebéden, de magamnak tuti nem csinálnék önszántamból semmi gombásat.

2022. szept. 10. 18:51
 15/17 anonim ***** válasza:

"Aztán elfődögél magának, addig a többiek már tudnak ott dolgozni."

Dolgozni... Főzni szeretnének, de amíg az ott elfődögél, addig pont nem tudnak főzni miatta...

Kérdező, találtál valami jó kifőzdét a környéken? ;-)

2022. dec. 17. 19:33
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Amugy az utolsó nagy igazságot mond ilyen árak mellet meg, ha csak magadra főzöl nem feltétlen éri meg egy kifőzde jól jöhet vagy, ha már van ismerős felváltva főzni mosogatni.van pici méretű kerámia tepsik egy olyat beszereznék abba elég kevés dolgot rakni 3 szem krumpli 3 tojás főzve tejfől virsli bele megsütni, még akkor is kétszer eszel. Csirke mellet nagyon egyszerű és nagyon gyorsan meg lehet sütni szeletekbe kis olaj füszerek so bors mustár serpenyőbe vagy tepsibe bele mire megfőzöl egy zacskós rizst kész lesz az is egy főre egy rizs meg ha kisebb étkü vagy egy csirkemell vagy két comb (azt azért tovább kell sütni picit) tészta saláta is nagyon jó és ezer féle képp meg lehet csinálni zöldség tejföl tészta sonka tojás nagyon jók vannak netem abba kezdésként szerintem biztos sikerélményed lesz. Csilisbab bolognai szintén egyszerű egy fél kilós daralt húsból magadra mindkettő belefér. Csilis baba (legegyszerűbben) egy konzerv bab egy kukorica egy darálthus és egy fűszer keverék. Husit lepirítod kicsit fözöd konzervet raboritod a babot kukoricát felforr bele a por megkevered és kész.
2022. dec. 17. 20:39
 17/17 NTBS ***** válasza:
Tejfölös sajtos tészta.
2022. dec. 18. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!